Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Petite Perle 300×250

Με διαδικασίες «εξπρές» προωθεί το νομοσχέδιο για το γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια η κυβέρνησηκαθώς αμέσως μετά τη συζήτησή του στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο τέθηκε, όπως αναμενόταν, ήδη σε δημόσια διαβούλευση.

Η διαδικασία αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 31 Ιανουαρίου 2024, αφού η κυβέρνηση κατάφερε να κρατήσει χαμηλά τους τόνους για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, προκειμένου να μετριάσει το πολιτικό κόστος.

Το σχέδιο νόμου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου στο opengov.gr, με τίτλο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις» θεσμοθετεί στην ελληνική έννομη τάξη τον γάμο μεταξύ δύο προσώπων ανεξάρτητα από το φύλο τους, προκειμένου να επιτευχθούν η ισότητα στον γάμο και η νομική προστασία οικογενειών.

Το νομοσχέδιο είχε παρουσιαστεί νωρίτερα στο Υπουργικό Συμβούλιο, όπου διατυπώθηκαν οι ενστάσεις των υπουργών και κυρίως του υπουργού Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, ο οποίος ανακοίνωσε την απόφασή του να απέχει από την ψηφοφορία.

πηγή: www.cnn.gr

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ