Μαλεβίζι για όλους φιλόξενα και ανεμπόδιστα – Με επιτυχία η δεύτερη διαβούλευση του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας

Petite Perle 300×250

Ένα Μαλεβίζι με ανεμπόδιστη και ελεύθερη η πρόσβαση για όλους είναι ο στόχος του Δήμου Μαλεβιζίου μέσα από το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας. Ένα στρατηγικό σχέδιο των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία και εμποδιζόμενων ατόμων.

Κατά το χαιρετισμό του στην εκδήλωση διαβούλευσης του ΣΑΠ, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας τόνισε πως στόχος μέσα από το ΣΑΠ είναι ένα Μαλεβίζι φιλόξενο για όλους.   Πρόσθεσε δε πως στόχος μέσα από τις παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν είναι, να εξασφαλιστεί το αυτονόητο για τους συμπολίτες μας με αναπηρία και κινητικά προβλήματα, η ισότιμη μετακίνηση και κυκλοφορία τους τόσο στην πόλη του Γαζίου όσο και στις Δημοτικές Κοινότητες. Παράλληλα επεσήμανε πως φιλοδοξία του Δήμου είναι με το ΣΑΠ όσο και με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας να οδηγηθεί ο Δήμος σε έργα που θα διευκολύνουν τους πολίτες παρουσιάζοντας ως χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την ανάπλασης της Ελευθερίου Βενιζέλου, ένα έργο που θα ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ το οποίο προέκυψε μέσα από το ΣΒΑΚ Γαζίου.  

Οι προτάσεις των μελετητών για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας του Δήμου Μαλεβιζίου παρουσιάστηκαν στη δεύτερη δια ζώσης διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε στην Τύλισο στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου. Μεταξύ άλλων, με βάση την παρουσίαση που έκανε η μελετήτρια Μαρία Σίτη, προτείνεται η δημιουργία 90 νέων ραμπών ΑμεΑ, η δημιουργία 230 νέων διαβάσεων πεζών και η βελτίωση της προσβασιμότητας ΑμεΑ σε 12 παιδικές χαρές, 11 πλατείες, 51 δημόσια κτίρια, 27 σχολικά κτίρια και 10 αθλητικές εγκαταστάσεις. 

Παράλληλα οι μελετητές προτείνουν τη δημιουργία νέων πεζοδρομίων σε Γάζι, Κρουσώνα, Μάραθο, Παντάνασα, Τύλισο με συνολικό μήκος 6.394, ανακατασκευή υφιστάμενων πεζοδρομίων και πεζοδρόμων σε μήκος 14.3 χιλιόμετρα, ανακατασκευή 211 υφιστάμενων ραμπών για ΑμεΑ καθώς και την βελτίωση 49 διαβάσεων πεζών. 

Στη δεύτερη δια ζώσης διαβούλευση του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Πρόεδροι του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Γιώργος Ταβερναράκης, του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου Μανόλης Χαχλιούτης, του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου Καλλέργος Βουλγαράκης, ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Νίκος Γιαννακουδάκης, εκπρόσωποι, της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Ελένης Βατσινά, της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής Αντιδήμαρχοι του Δήμου Μαλεβιζίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, Πολιτιστικών Συλλόγων, κ.α.

Οι φορείς και οι πολίτες μπορούν μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου να στείλουν ηλεκτρονικά τις προτάσεις τους για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας στο [email protected]

 

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ