Φως στο Τούνελ: Τι στοιχεία ήθελε να εξαφανίσει ο κρεοπώλης τη μοιραία νύχτα στο Μεσολόγγι;

Petite Perle 300×250

Η κάμερα της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» βρέθηκε ξανά στο Μεσολόγγι, για να ερευνήσει τις κινήσεις του κρεοπώλη που είναι κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου, το μοιραίο βράδυ. Ο φερόμενος ως δράστης μετά τον σχολαστικό καθαρισμό του σπιτιού του, πέταξε τα σκουπίδια στον κάδο απορριμμάτων που βρίσκεται έξω από το νοσοκομείο Μεσολογγίου. Στη συνέχεια ακολούθησε τη διαδρομή προς τη λιμνοθάλασσα.

Ήθελε να εξαφανίσει κάτι σημαντικό και διάλεξε τη συγκεκριμένη περιοχή που ερευνούσαν για μέρες οι αστυνομικοί; Η δημοσιογράφος της εκπομπής ακολούθησε τη διαδρομή του, βρέθηκε στη γειτονιά του και συνομίλησε με τους ανθρώπους που τον έβλεπαν καθημερινά.

Σοκαρισμένοι οι γείτονες του μετά τις εξελίξεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, μιλούν για έναν ήσυχο άνθρωπο, που διατηρούσε απλά μια τυπική επαφή μαζί τους. «Γενικά δεν έκανε φασαρία ώστε να πεις ότι μπορεί να ακούστηκε κάτι εκείνη τη νύχτα», είπε η γειτόνισσά του.

Η πυρίτιδα, τα φυσίγγια, ο συγκεντρωτήρας και τα ίχνη

Η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη επικοινώνησε με τον βαλλιστικό ερευνητή, Γιώργο Ραυτογιάννη, για να δοθούν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα. Όπως ανέφερε, είναι λογικό το ότι δεν ερεύνησαν τον κατηγορούμενο για ίχνη πυρίτιδας, οι αστυνομικοί, μιας και δεν παραμένουν, λόγω και της παρόδου του χρόνου, αλλά και του πλυσίματος, που επικαλέστηκαν.

«Αυτό που θα έπρεπε να εξεταστεί είναι η βολή που έγινε σε σχέση με το κυνηγετικό όπλο. Εκτιμώ ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε είναι αυτό του θύματος γιατί τα φυσίγγια που βρέθηκαν στην τσέπη του είναι ίδιου τύπου με τον κάλυκα που βρέθηκε στο σημείο», τόνισε ο ειδικός πραγματογνώμονας.

Ένα άλλο στοιχείο είναι το σημείο που βρέθηκε το θύμα, γιατί κοντά εντοπίστηκε και ένας πλαστικός συγκεντρωτήρας που σημαίνει ότι εκεί έγινε ο πυροβολισμός.

Σε ερώτηση, στα πόσα μέτρα κάποιος θα μπορούσε να ακούσει τον πυροβολισμό, απάντησε: «Λόγω της μορφολογίας του εδάφους θεωρώ ότι ο ήχος από τον πυροβολισμό που ήταν 150 ντεσιμπέλ μπορεί να ακούστηκε σε απόσταση έως και 400 μέτρα».

Το «Τούνελ» εντόπισε τη γυναίκα στην οποία ο κρεοπώλης είχε στείλει μηνύματα την ημέρα της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου. Δήλωσε πως είχε μια τυπική φιλική επαφή με τον κατηγορούμενο και ότι όντως της έστειλε εκείνο το πρωί ένα μήνυμα και όχι περισσότερα, όπως έλεγαν.

«Το έστειλε το πρωί της Πέμπτης, 10:30….11; Κάπου εκεί…Δε θυμάμαι ακριβώς. Γνώριζε ότι είχα ένα θέμα με την υγεία μου και απλά μου έγραψε "τι κάνεις καμάρι μου; πώς είσαι;" Κάτι τέτοιο…Ένα απλό μήνυμα. Δεν του απάντησα τίποτα…».

Όπως λέει στο «Τούνελ» δεν είχαν τόσο στενή φιλική επαφή. «Μιλούσαμε μια φορά τον χρόνο και δε βρισκόμασταν γιατί εγώ έμενα αλλού. Μου είχε πει ότι ήταν πεσμένη η δουλειά του και είχε πρόβλημα», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Τον Μπάμπη δεν τον γνώριζα», καταλήγει.

Η ανατριχιαστική προφητεία της μάνας του Μπάμπη

Το θρίλερ ξεκίνησε από το βράδυ της Πέμπτης 4 Γενάρη. Ο Μπάμπης είχε βρεθεί στο Μεσολόγγι για τις διακοπές των Χριστουγέννων αφού εργαζόταν σε εταιρεία φωτοβολταϊκών στην Ιταλία. Εκείνη τη νύχτα είχε ραντεβού με τον κρεοπώλη φίλο του για να πάνε για κυνήγι, όπως είχε πει ο ίδιος. Ο κρεοπώλης ισχυρίστηκε ότι τον μετέφερε μέχρι ενός σημείου και ότι εκεί τον άφησε. Είπε ότι ο ίδιος επέστρεψε στο Μεσολόγγι, αλλά κάμερες ασφαλείας τον διέψευσαν.

Το πτώμα του Μπάμπη βρέθηκε τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου σε βαλτώδη περιοχή μετά από έρευνα της εθελοντικής ομάδας Annubis που έχουν στη διάθεσή τους ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο.

Η εκπομπή βρέθηκε στο πατρικό σπίτι του αγνοούμενου και στο δωμάτιό του. Η αδερφή του Χριστίνα έδειξε στη ρεπόρτερ τα προσωπικά του αντικείμενα που είχε αφήσει πίσω. «Τα κυνηγετικά του ρούχα και τα φυσίγγια του είναι εδώ. Η μητέρα μου υποστηρίζει ότι λείπουν κάποια εννιάβολα. Έχει αφήσει πίσω το πορτοφόλι του με την ταυτότητα και τις κάρτες του, τα μοναδικά παπούτσια που είχε για κυνήγι. Το μοναδικό που πήρε είναι το όπλο του. Ίσως πήγαινε να πάρει τα χρήματα που του χρωστούσε και πήρε το όπλο για προστασία…», είχε πει στο «Τούνελ» αναστατωμένη.

Σημαντικά αποδείχτηκαν τα όσα ανέφερε στο «Τούνελ» η μητέρα του άτυχου νέου. Μίλησε για το τετράδιο και τις σημειώσεις που κρατούσε για τα δάνεια που έδινε. Προφητικά αποδείχτηκαν στα όσα είπε: «Πηγαίνω στα χωράφια και νομίζω πως θα δω το παιδί μου να μου λέει εδώ είμαι».

 

πηγή: www.reader.gr

 

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ