ΑΕΚ-ΟΦΗ 3-0: Παιδικά λάθη στην άμυνα οδήγησαν στην ήττα του ΟΦΗ

Petite Perle 300×250

Στα πρώτα λεπτά οι φιλοξενούμενοι έδειξαν διάθεση να κρατήσουν μπάλα, ωστόσο πολύ γρήγορα οι «κιτρινόμαυροι» ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πίεζε, κλασικά, ψηλά αρχίζοντας να φτιάχνει γρήγορα τις πρώτες της στιγμές, όπως εκείνη με τον Γκατσίνοβιτς στο 4'.

Πολύ γρήγορα η ΑΕΚ άρχισε να βάζει στο παιχνίδι της τις στατικές φάσεις και συγκεκριμένα τα κόρνερ. Μαζεμένες τέτοιες φάσεις που ανήκουν στο ρεπερτόριο του «δικεφάλου», τις οποίες όμως δεν αξιοποιούσε σήμερα.

Ο Ραντόνια συνέκλινε αρκετές φορές στον άξονα δημιουργώντας υπεραριθμία, όπως στο 7' όπου ο Πινέδα του πέρασε λίγο πιο δυνατά την μπάλα με έξυπνο τσίμπημα.

Την ίδια στιγμή, η ΑΕΚ κρατούσε τον ΟΦΗ μακριά από τα καρέ της. Και όταν χρειάστηκε, στο 15', ο Κάλενς ήταν εκείνος που έβαλε καταλυτικό «στοπ» με ωραίο τάκλιν στον Φελίπε.

Στο 18' η φάση διαρκείας ολοκληρώθηκε με σουτ στην κίνηση του Πινέδα από το ύψος της μεγάλης περιοχής που κόντραρε. Ενώ στο 21' η ΑΕΚ δημιούργησε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της μέχρι εκείνο το σημείο, με τον Άμραμπατ να σεντράρει ωραία από δεξιά, τον Πόνσε να πραγματοποιεί εντυπωσιακό άλμα και κεφαλιά, αλλά τον Σωτηρίου να διώχνει με ακόμα πιο εντυπωσιακό τρόπο σε κόρνερ.

Δύο νέες ευκαιρίες για την ΑΕΚ με Πόνσε, στο 24' και στο 26', για να φτάσουμε στο 28' και τη φάση του γκολ: Ο Πήλιος έκλεψε -καταλυτικά- έξω από την περιοχή της ΑΕΚ και έβγαλε σε αντεπίθεση την ομάδα του. Η «Ένωση» ξεδιπλώθηκε εξαιρετικά στην κόντρα, με τον Γκατσίνοβιτς να περνά στον Τσούμπερ, εκείνος να σπάει ωραία σε θέση μέσα δεξιά στον Πόνσε, ο οποίος χωρίς να το σκεφτεί εκτέλεσε με το αριστερό στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Εξαιρετική ενέργεια από τον Πήλιο, όπως φυσικά και η αντεπίθεση της ομάδας του αλλά και η εκτέλεση του Αργεντινού φορ. Η φάση εξετάστηκε για φάουλ του αριστερού μπακ του «δικεφάλου» στην αρχή της φάσης, όμως διαπιστώθηκε ότι το κόψιμο ήταν καθαρό.

Η ΑΕΚ βρήκε το γκολ που δικαιούτο και στο επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους έφτιαξε ακόμα περισσότερες φάσεις για να βρει και δεύτερο. Οι ευκαιρίες των Άμραμπατ (35'), Τσούμπερ (37') ενδεικτικές, όπως και οι… άλλες τόσες και περισσότερες του δραστήριου Γκατσίνοβιτς (38'40' και 41'). Έτσι, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 1-0, που σε μεγάλο βαθμό αδικούσε τους «κιτρινόμαυρους».

Εάν και η ΑΕΚ έφτιαξε γρήγορα δύο ακόμα στιγμές, με τα σουτ των Τσούμπερ (51') και Κάλενς (52'), ο ΟΦΗ έδειχνε αποφασισμένος να μην παρατήσει το παιχνίδι. Στο 54', άλλωστε, δημιούργησε τη μεγαλύτερή του στιγμή στο παιχνίδι μέχρι εκείνο το σημείο, με τον Θοράρινσον να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά, τον Φελίπε να πιάνει την προβολή και τον Στάνκοβιτς να δείχνει τα αντανακλαστικά του.

Ο ΟΦΗ πατούσε καλά, με την ΑΕΚ να μην δείχνει την εικόνα του πρώτου μέρους. Ωστόσο, η ποιότητα του «δικεφάλου», που είχε προειδοποιήσει στο 61' με τον Γκατσίνοβιτς, μίλησε εκ νέου, με τους «κιτρινόμαυρους» να βρίσκουν και δεύτερο γκολ στο 67', εκ νέου με πρωταγωνιστή τον Πόνσε, αλλά και τον… Στάνκοβιτς:

Εξαιρετικό διώξιμο-πάσα του Αυστριακού πορτιέρε, βρήκε τον Πόνσε έξω από την περιοχή του ΟΦΗ.

Ο Αργεντινός φορ νικήθηκε αρχικά από τον Σωτηρίου (έδιωξε με το στήθος όντας στο όριο της περιοχής του), ωστόσο ο 26χρονος άσος πήρε το «ριμπάουντ» και… κρέμασε δύο αμυντικούς, στέλντοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 93ο λεπτό ο Παπαπέτρου υπέδειξε πέναλτι εις βάρος του ΟΦΗ, ο Φωτιάς το πήρε πίσω αλλά τα δώρα δεν είχαν τελειώσει με τον Λαμπρόπουλο να κάνει ένα παιδαριώδες λάθος και ο Φαν Βέερτ στο 95′ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Ραντόνια, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος – Άμραμπατ (74' Ελίασον), Γιόνσον, Πινέδα (74' Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (74' Φερνάντες) – Τσούμπερ (74' Αραούχο), Πόνσε (85' Φαν Βέερτ).

ΟΦΗ (Πέπε Μελ): Σωτηρίου – Λάρσον, Λαμπρόπουλος, Μπρεσάν, Θοράρινσον – Γκλάζερ (77' Μεγιάδο), Γκαγιέγκος – Μπακού (65' Ντίκο), Μπάκιτς, Αμπάντα (46' Ριέρα) – Φελίπε (73' Θεοδοσουλάκης).

 

Αθλητικά - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ