Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Ε.ΚΑ.Σ.Κ.

Petite Perle 300×250

Του Παναγιώτη Μαυράκη

Για ακόμη μία χρονιά το πρωτάθλημα τη Ε.ΚΑ.Σ.Κ. είναι θεαματικό. Οι 11 ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν, η κάθε μία για διαφορετικούς λόγους, με αποτέλεσμα τόσο ο επερχόμενος δεύτερος γύρος, ο οποίος ξεκινά το επερχόμενο Σαββατοκύριακο, όσο και τα Play-offs, στο τέλος της σεζόν, αναμένονται να είναι άκρως συναρπαστικά. Ας ρίξουμε μία ματιά στη πορεία όλων των ομάδων ξεκινώντας από τη κορυφή.

Γ.Σ. Εργοτέλης

Ο ιστορικός σύλλογος του Ηρακλείου επέστρεψε στο πρωτάθλημα της Ε.ΚΑ.Σ.Κ, αλλά όπως φαίνεται το πέρασμά του θα είναι σύντομο, καθώς το συγκρότημα του Αλέξη Χριστοδούλου είναι αήττητο και πρώτο στη βαθμολογία. Στις περισσότερες αναμετρήσεις οι «Κιτρινόμαυροι» αγωνίζονται με πάθος, δημιουργούν όμορφους συνδυασμούς και φτάνουν σε νίκες είτε με εύκολο φαινομενικά, είτε με δύσκολο τρόπο. Ανεξάρτητα από το αν βρεθούν σε «καλή» ή «κακή» η ημέρα, ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζονται τους οδηγεί στη νίκη.

Ρέθυμνο Cretan Kings

Η ομάδα του Ρεθύμνου χαράζει μία αξιοσημείωτη πορεία στα παρκέ της Κρήτης. Το στυλ παιχνιδιού της, αν και αποτελεσματικό, δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστικό, καθώς συγκριτικά με άλλες ομάδες υστερεί σε δημιουργικότητα και τεχνική, αλλά υπερτερεί σε δύναμη και στις μάχες σώμα με σώμα. Η ομάδα του Ρεθύμνου αδιαμφισβήτητα θα πετύχει την είσοδό της στα επερχόμενα play-offs και εκεί θα διεκδικήσει τη πολυπόθητη άνοδο, στη Γ εθνική κατηγορία.

Άγιος Νικόλαος

Ο Άγιος Νικόλαος αποτελεί μία «νέα» ομάδα, η οποία μετρά μόλις τέσσερα χρόνια ζωής. Από την αρχή της φετινής σεζόν φάνηκε ότι θα έχει ρόλο πρωταγωνιστικό στο πρωτάθλημα. Μπορεί να έχασε το Κύπελλο Κρήτης, από τον Εργοτέλη, αλλά αυτό δεν πτόησε το μαχητικό σύνολο του Μαρίνου Γαϊτανάκη. Έχοντας αποχωρήσει 7 φορές με το δίποντο της νίκης από τα παρκέ, βρίσκεται μία ανάσα πίσω από το Ρέθυμνο, στο οποίο συνεχώς ασκεί πίεση. Μένει να δούμε, αν η συνέπεια των θετικών αποτελεσμάτων θα συνεχίσει και κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου, ούτως ώστε να παραμείνει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και να κερδίσει την είσοδό του στα play-offs.

Ο.Α. Χανίων

Μαχητικότητα, πείσμα, όνειρα και βλέψεις για διάκριση είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά της νεανικής ομάδας του Ο.Α.Χ, η οποία έχει ως μοναδικό στόχο φέτος τη διάκριση, μέσα από δημιουργικό και γρήγορο μπάσκετ. Οι αθλητές του κόουτς Φειδά αποτελούν έναν σκληροτράχηλο αντίπαλο, ο οποίος δυσκολεύει όλες τις ομάδες. Απόδειξη για αυτό, η αναμέτρηση-ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Ο.Α.Χ. και τον Εργοτέλη, η ομάδα των Χανίων ηττήθηκε με σκορ 66-64, αλλά καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης ζόρισε τους πρωτοπόρους, οι οποίοι έκαναν μία υπερπροσπάθεια για να τους αντιμετωπίσουν.

Πεδιάδα Α.Ο.Χ.

Η ομάδα της Χερσονήσου αποτελεί μία ευχάριστη έκπληξη για το φετινό πρωτάθλημα. Μάχεται και διεκδικεί τη νίκη σε κάθε αναμέτρηση, για αυτό βρίσκεται συνεχώς οριακά εντός ή εκτός της πρώτης τετράδας. Προπονητής της ομάδας είναι ο νεαρός και φιλόδοξος προπονητής, Χριστόφορος Κριμίλης, η παρουσία του οποίου αδιαμφισβήτητα έχει συνδράμει τα μέγιστα, για τη θετική πορεία της ομάδας του, στο φετινό πρωτάθλημα. Υπάρχουν ακόμη αρκετές αναμετρήσεις, ώστε Πεδιάδα και Ο.Α.Χ. να κονταροχτυπηθούν, με σκοπό την είσοδο στα play-offs.

Α.Ο.Κ. Ιεράπετρα

Η ομάδα από τη νοτιότερη πόλη της Ευρώπης βρίσκεται σε κατάσταση ισορροπίας, έχοντας πετύχει 5 νίκες και ισάριθμες ήττες. Πρόκειται για ένα σύνολο δυνατό, με αρκετές ομοιότητες με την ομάδα του Ρεθύμνου. Διαθέτει έμπειρους αθλητές και ένα πανέμορφο γήπεδο, από την εικόνα που έχουμε από τα παιχνίδια της, φαίνεται ότι ο κόσμος της Ιεράπετρας στηρίζει το σύλλογο, ο οποίος δεν απέχει πολύ από τους αντιπάλους που βρίσκονται κοντά του, στο βαθμολογικό πίνακα.

Κύδων

Όπως και η ομάδα της Ιεράπετρας, έτσι και ο Κύδων έχει καταφέρει να αποχωρήσει από το παρκέ 5 φορές νικητής και 5 φορές ηττημένος. Η ομάδα από τα Χανιά διαθέτει αρκετούς νέους αθλητές, οι οποίοι χρειάζονται χρόνο, ώστε να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο, με σκοπό να διεκδικήσουν περισσότερα θετικά αποτελέσματα. Αδιαμφισβήτητα η έως τώρα παρουσία της ομάδας στο πρωτάθλημα είναι θετική. Επιπλέον, βαθμολογικά επίσης διαθέτει αρκετές πιθανότητες, όσον αφορά την είσοδό της στα play-offs.

Άσκηση

Η ομάδα της Άσκησης αποτελεί μία ενδιαφέρουσα περίπτωση. Τα αποτελέσματα που έχει δεν είναι ιδιαίτερα αντιπροσωπευτικά με τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, η οποία αποτελείται από πληθώρα μαχητικών, νεαρών αθλητών. Έδρα της ομάδας είναι το γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού, εντός του οποίου βάζει δύσκολα σε κάθε αντίπαλο που φιλοξενεί. Η Πεδιάδα αποτελεί μία από τις ομάδες που δεν κατάφεραν να περάσουν νικηφόρα από την έδρα της Άσκησης, γεγονός που αποδεικνύει ότι, όσοι αντίπαλοι δεν προσέξουν και δεν προετοιμαστούν καταλλήλως θα αντιμετωπίσουν μία άκρως ανταγωνιστική ομάδα, η οποία κυνηγά τα θετικά αποτελέσματα.

Χανιά B.C.

Η τρίτη, στη βαθμολογική κατάταξη, ομάδα των Χανίων, με μόλις δύο νίκες βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει τις δυνατότητες να αποσπάσει θετικά αποτελέσματα, κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου, αλλά έως τώρα, όλες οι αναμετρήσεις της αποτελούν χρήσιμες εμπειρίες και μαθήματα για τους νεαρούς αθλητές που την στελεχώνουν.

Ακαδημία Ρεθύμνου

Έχοντας παρακολουθήσει παιχνίδια της ομάδας, το μόνο σίγουρο είναι ότι παλεύει και προσπαθεί σε κάθε αναμέτρηση. Πρόκειται για ακόμη έναν σύλλογο, ο οποίος απαρτίζεται από νεαρούς αθλητές, οι οποίοι σταδιακά προσαρμόζονται και εγκλιματίζονται στις συνθήκες του πρωταθλήματος. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου μένει να φανεί αν η προσπάθεια της ομάδας σε κάθε αναμέτρηση που δίνει, θα συνδυαστεί και με θετικά αποτελέσματα, με σκοπό την αναρρίχησή της, όσο περισσότερο γίνεται στον βαθμολογικό πίνακα.

Ηρόδοτος

Η ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού αποτελεί ένα άκρως ελκυστικό και πολλά υποσχόμενο πρότζεκτ. Προπονητής της ομάδας είναι ο έμπειρος Χρίστος Μαυρόπουλος, ο οποίος τη φετινή χρονιά έχει κληθεί να διαχειριστεί ένα μίγμα αθλητών. Κάποιο εξ αυτών είναι έμπειροι, μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ κάποιο άλλοι παιδιά. Τα αποτελέσματα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, αν και πάντα η ομάδα αγωνίζεται με σκοπό τη νίκη. Σταδιακά δημιουργεί έναν πυρήνα αθλητών, ο οποίος θα αποτελέσει μία ισχυρή βάση, για τις επερχόμενες χρονιές.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου και των 11 αγωνιστικών, η βαθμολογία του πρωταθλήματος έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Βαθμολογία
1. Εργοτέλης 20 (10-0)
2. Ρέθυμνο 18 (8-2)
3. Άγιος Νικόλαος 17 (7-3)
4. ΟΑ Χανίων 16 (6-4)
5. Πεδιάδα ΑΟΧ 16 (6-4)
6. ΑΟΚ Ιεράπετρα 15 (5-5)
7. Κύδων 15 (5-5)
8. ΑΣΚΗΣΗ 14 (4-6)
9. Χανιά BC 12 (2-8)
10. Ακαδημία 11 (1-9)
11. Ηρόδοτος 11 (1-9)

Αθλητικά - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ