Τσουχτερό κρύο, χιόνι και άνεμοι στην Κρήτη – Έδεσαν πλοία, επέστρεψαν πτήσεις – Που έκλεισαν σχολεία

Petite Perle 300×250

Τσουχτεροί κρύο, δυνατοί άνεμοι και χιόνια στα ορεινά είναι τα χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας που βιώνει η Κρήτη.

Τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια ενώ τρεις πτήσεις δεν κατάφεραν να προσγειωθούν το βράδυ της Δευτέρας στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου. Πρόκειται για δύο πτήσεις από Θεσσαλονίκη και μία από Αθήνα οι οποίες επιχείρησαν να προσγειωθούν στον αεροδιάδρομο, ωστόσο δεν τα κατάφεραν και γύρισαν πίσω.

Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός τόσο στην Περιφέρεια όσο και στους Δήμους του νησιού χωρίς να έχουν προκύψει μέχρι στιγμής ιδιαίτερα προβλήματα.

Κλειστά σχολεία 

Δήμος Ανωγείων Με απόφαση του Δήμου Ανωγείων και λόγω της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων που προβλέπονται από το βράδυ της Δευτέρας αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων για  την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 .

Κλειστά θα είναι: Ο παιδικός σταθμός, τα νηπιαγωγεία, το δημοτικό σχολείο, το γυμνάσιο, το λύκειο, το ΚΔΑΠ και το ΚΗΦΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναλόγως της έντασης του φαινομένου αύριο Τρίτη θα ληφθεί απόφαση για την Τετάρτη.

Δήμος ΦαιστούΣτο πλαίσιο αυτό, με απόφαση του Δημάρχου Φαιστού κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη για τη διασφάλιση μετακινήσεων μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, κλειστό θα παραμείνει σήμερα Δευτέρα 29 Ιανουαρίου το Εσπερινό Γυμνάσιο και οι Λυκειακές Τάξεις του Εσπερινού Τυμπακίου.

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες:
– Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο και βρεφονηπιακός παιδικός σταθμός Ζαρού.
– Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο Βοριζίων.
– Δημοτικό Σχολείο Καμαρών.
– Γυμνάσιου Ζαρού.

Η Πολιτική Προστασία Δήμου Φαιστού παρακολουθεί τα φαινόμενα και θα ενημερώσει τους Δημότες κι επισκέπτες του Δήμου για ότι νεότερο.

Με απόφαση του Δήμου Ανωγείων και λόγω της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων που προβλέπονται από το βράδυ της Δευτέρας, αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων για αύριο Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 .

Δήμος Γόρτυνας Με απόφαση του Δημάρχου Γόρτυνας, Μιχάλη Κοκολάκη, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Τρίτη 30/1/2024, λόγω ψύχους τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκειο στις ΔΕ Αγίας Βαρβάρας και Ρούβα. Θα λειτουργήσουν ωστόσο κανονικά ο Βρεφικός και οι Παιδικοί Σταθμοί.

Στις ΔΕ Γόρτυνας και Κόφινα τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Σημειώνεται ότι το οδικό δίκτυο παραμένει ανοικτό, δεν υπάρχει χιονόστρωση και δεν παρατηρούνται ως τώρα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Δήμος Βιάννου Ο Δήμος Βιάννου ενημερώνει πως εξαιτίας της έντασης της κακοκαιρίας που πλήττει την Κρήτη οι σχολικές Μονάδες θα παραμείνουν κλειστές τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα με απόφαση του Δημάρχου Βιάννου κ. Παύλου Μπαριτάκη αύριο Τρίτη 30/1/2024 και την Τετάρτη 31/01/2024 όλες οι σχολικές Μονάδες του Δήμου (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσιο, Λύκειο καθώς και ο Δημοτικός Βρεφονηπιακός σταθμός) θα παραμείνουν κλειστές λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη την επικράτεια του Δήμου Βιάννου και τα οποία – όπως έχει ανακοινωθεί από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (πρόσφατο μετεωρολογικό δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων) θα συνεχιστούν, μέχρι την Τετάρτη 31/01/2024 το απόγευμα.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε από τη Δημοτική Αρχή για την προστασία των μαθητών, εκπαιδευτικών και λοιπών εργαζομένων στις παραπάνω σχολικές μονάδες.

 

  • Η φωτογραφία είναι από το Οροπέδιο του Λιμνάκαρου και αναρτήθηκε στους Μετεωκρήτες από την Χριστίνα Χαραλαμπάκη

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ