Παναιτωλικός-ΟΦΗ: Πικρή ήττα 3-1 και αποκλεισμός στο Κύπελλο Ελλάδος

Petite Perle 300×250

Ο εξαιρετικός ΟΦΗ του πρώτου ημιχρόνου άφησε την θέση του στον αφελή ΟΦΗ του δευτέρου και αποκλείστηκε από τον Παναιτωλικό γνωρίζοντας την ήττα με 3-1.

Ο Πέπε Μελ έκανε την έκπληξη και παρέταξε τον ΟΦΗ με τριάδα στόπερ και φουλ επιθετικό σχήμα θέλοντας να βρει ένα γρήγορο γκολ. Ο Μπάουμαν ήταν κάτω από τα δοκάρια, την τριάδα των στόπερ αποτελούσαν οι Μπρεσάν, Βούρος, Τοράρινσον με τον Μπάκου σε θέση δεξιού μπακ-χαφ, τον Αμπάντα στα αριστερά και τους Γκλάζερ, Τοράλ, Νέιρα στην μεσαία γραμμή ενώ ο Λουίζ Φελίπε ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Ο ΟΦΗ μπήκε πιεστικά στο παιχνίδι, πήρε τα ηνία του αγώνα από το πρώτο λεπτό έχοντας τον Παναιτωλικό σε παθητικό ρόλο καθ' όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Η ενδεκάδα που επέλεξε ο Μελ αιφνιδίασε τους γηπεδούχους που δεν είχαν καμία αντίδραση στον τρόπο παιχνιδιού του ΟΦΗ που σφυροκοπούσε την εστία του Στεργιάκη. Νέιρα, Μπρεσάν, Μπάκιτς, Φελίπε έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρουν ενώ οι γηπεδούχοι απείλησαν μόνο με ένα σουτ και ένα φάουλ του Ντίας.

Το παιχνίδι ήταν μονόλογος για τον ΟΦΗ που είχε κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο και αντί να γίνει το 0-1 και το 0-2, ήρθε το 1-0 στο 39′ με τον Ντουάρτε να βρίσκει χώρο έξω από την περιοχή και με σουτ να δίνει το προβάδισμα στον Παναιτωλικό.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο ΟΦΗ ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με 8 κερδισμένα κόρνερ, πέντε καθαρές ευκαιρίες για γκολ και 67% κατοχή της μπάλας ενώ ο Παναιτωλικός είχε mvp τον Μαλή που δύο φορές έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή και τον Στεργιάκη που έκανε δύο εντυπωσιακές επεμβάσεις διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.

Και ενώ στο πρώτο ημίχρονο ο ΟΦΗ είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, ο Πέπε Μελ δίχως λόγο και αιτία έκανε ακόμα πιο επιθετικό το σχήμα βγάζοντας από το παιχνίδι με τον Γκλάζερ και περνώντας στο παιχνίδι τον Ριέρα με αποτέλεσμα ν' αλλάξει εντελώς η εικόνα του. Ο ΟΦΗ του δευτέρου ημιχρόνου δεν είχε καμία σχέση με αυτόν του πρώτου, έλειψε η επιθετικότητα, οι ευκαιρίες με το παιχνίδι να έχει ανοίξει πάρα πολύ και τον Παναιτωλικό να σκοράρει σε αντεπίθεση με τον Χατζηθεοδωρίδη να κάνει το 2-0 και να τελειώνει το παιχνίδι.

Ο Μελ τα έπαιξε όλα για όλα περνώντας στο παιχνίδι Ισέκα και Μοσκέρα αλλά και πάλι έλειψαν οι φάσεις ωστόσο ο Βέλγος κατάφερε να μειώσει σε 2-1 στο 75′ ενώ στην συνέχεια χάθηκαν μεγάλες ευκαιρίες από Γαγιέγος, Μπάκιτς για να έρθει η ισοφάριση και να ξαναμπει στο παιχνίδι της πρόκρισης. Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Πέρες.

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Στεργιάκης, Μλάντεν, Οικονόμου, Μαλής, Ντουάρτε (85' Σενγκέλια), Τσιγγάρας (85' Πέρες), Χατζηθεοδωρίδης (70' Μπακάκης), Τορεχόν (70' Ντουάρτε), Μαυρίας, Ντίας (57' Λιάβας), Πέδρο

ΟΦΗ: Μπάουμαν, Τοράρινσον (77' Λάρσον), Βούρος, Μπρεσάν, Αμπάντα, Γκλάζερ, Μπάκιτς (46' Ριέρα), Νέιρα (64' Ισέκα), Τοράλ (64' Γκαγέγος), Μπάκου (54' Μοσκέρα), Φελίπε.

 

Αθλητικά - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ