Α.Ο. Δαμάστας: Έκοψε την πίτα του και παρουσίασε τη νέα του εμφάνιση (φώτο)

Petite Perle 300×250

Μία όμορφη βραδιά ήταν η χθεσινή για την ομάδα της Δαμάστας, η οποία έκοψε την πίτα της σε πολύ ζεστό και φιλόξενο κλίμα, στη ταβέρνα Δαφέρμος στο Τσαλικάκι. Πριν από τη μουσική, το γλέντι και το χορό, που προσέφερε ο Γρηγόρης Σαμόλης και η ομάδα του, ο Α.Ο. Δαμάστας παρουσίασε τη νέα, επετειακή και συλλεκτική του εμφάνιση, η οποία ενδυναμώνει τη διασύνδεση του σωματείου, τόσο με την κοινωνία του χωριού της Δαμάστας, όσο και ευρύτερα με το Δήμο Μαλεβιζίου.

 

Φέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια από το ολοκαύτωμα της Δαμάστας, το οποίο συνέβη το 1944, από τα ναζιστικά γερμανικά στρατεύματα. Τότε, 30 Δαμαστιανοί εκτελέστηκαν από τις δυνάμεις του άξονα, στη θέση Κερατίδι, η οποία βρίσκεται λίγο πριν την είσοδο του χωριού.

 

Με γνώμονα λοιπόν την επέτειο μνήμης των 80 χρόνων, η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος του χωριού σχεδιάζει μία σειρά από κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις καθόλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, σε συνεργασία με άλλους φορείς της Δαμάστας, όπως ο πολιτιστικός σύλλογος και ο αθλητικός.

 

Η πρώτη δράση εξ αυτών παρουσιάστηκε εχθές. Η Ένωση Θυμάτων πρότεινε στον Α.Ο. Δαμάστας τη δημιουργία μιας επετειακής εμφάνισης, η οποία αναμένεται να χρησιμοποιηθεί από την ομάδα καθόλη τη διάρκεια του 2024. Πρώτη φορά θα φορεθεί στην επόμενη εντός έδρας αναμέτρηση της ομάδας.

 

Ποια είναι τα στοιχεία που βρίσκονται πάνω στη φανέλα και ποια η σημασία τους ;

 

Στο μπροστινό μέρος διακρίνονται το Ηρώο του χωριού, το οποίο αποτελεί το μνημείο που έχει στηθεί στην είσοδο της Δαμάστας, προς τιμή των 30 εκτελεσθέντων. Επιπλέον φαίνεται η εκκλησία του χωριού, η ενορία του Αγίου Γεωργίου, η οποία ανέλαβε τα έξοδα υλοποίησης της επετειακής αυτής εμφάνισης.

 

Στα μανίκια τοποθετήθηκαν ολογράφως, η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος, όπως και ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Δαμάστας.

Στο πίσω μέρος της εμφάνισης μπορεί κανείς να δει τις βασικές πληροφορίες για το ολοκαύτωμα. Αυτό συμβαίνει καθώς τοποθετήθηκαν τα ονόματα των 30 εκτελεσθέντων, όπως και η φράση «30 πεσόντες». Επιπλέον, μόνο για την επετειακή εμφάνιση, η οποία διατίθεται προς πώληση, έχει τοποθετηθεί το νούμερο 80, όσα και χρόνια της φετινής επετείου μνήμης. Τέλος, στο πάνω μέρος της εμφάνισης επιλέχθηκε να τοποθετηθούν η Ελληνική σημαία και η Κρήτη.

 

Η εν λόγω εμφάνιση είναι διαθέσιμη σε 5 χρώματα, τα οποία είναι: Μαύρο, χρυσό, σκούρο μπλε, γαλάζιο και μπορντό. Η εμφάνιση είναι διαθέσιμη κατόπιν παραγγελίας, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν, χρώμα και μέγεθος. Το κόστος για μία εμφάνιση ανέρχεται στα 40 ευρώ, ενώ η αγορά 2 εμφανίσεων είναι στα 60 ευρώ.

 

Η παρούσα δράση είναι ιδιαίτερα σημαντική για το χωριό της Δαμάστας και τους φορείς που το στελεχώνουν και δραστηριοποιούνται σε αυτό. Ο αθλητικός όμιλος αδιαμφισβήτητα έκανε κάτι καινοτόμο, μιας και μέσω των αθλητικών του υποχρεώσεων, θα κάνει γνωστή την ιστορία των 30 ανθρώπων που εκτελέστηκαν και παράλληλα, ο ίδιος ταυτίζεται με τη σύγχρονη ιστορία του τόπου.

Αθλητικά - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ