Μ. Συντυχάκης: Διεξάγεται "πόλεμος" χωρών και μονοπωλιακών ομίλων στο επίπεδο της πληροφορίας (VIDEO)

Petite Perle 300×250

Στην Επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την σύσταση Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας, μίλησε ο Μανώλης Συντυχάκης βουλευτής του ΚΚΕ εκφράζοντας την αντίθεση του ΚΚΕ στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το οποίο και θα καταψηφίσει το κόμμα επί της αρχής.

Οπως τόνισε, πίσω από το κυβερνοέγκλημα βρίσκεται πόλεμος στο επίπεδο της πληροφορίας – και όχι μόνο – μεταξύ χωρών και επιχειρηματικών μεγαθηρίων που επιδίδονται σε υποκλοπές για να εξασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα με μόνιμο θύμα τους λαούς. Οι κυβερνοεπιθέσεις γίνονται από οργανωμένα ιμπεριαλιστικά κέντρα, όπως ΗΠΑ, Γερμανία, Ρωσία, Κίνα, Καναδάς, με ειδικούς στο κυβερνοέγκλημα, πίσω από τις οποίες βρίσκονται ισχυροί μονοπωλιακοί όμιλοι στο πλαίσιο σφοδρών ενδοιμπεριαλιστικών συγκρούσεων και ενδοαστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών.

Σημείωσε πως ΟΟΣΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ έχουν την κυβερνοασφάλεια στις προτεραιότητές τους καταγράφοντας την ηλεκτρονική κίνηση σε όλο τον πλανήτη, και μάλιστα με τη συνεργασία του ιδιωτικού τομέα με τις κυβερνητικές υπηρεσίες. Ειδικότερα για την ΕΕ, πρόσθεσε, πως επιδιώκει με πρόσχημα την καταπολέμηση της βίας και της τρομοκρατίας την ένταση της καταστολής και της ποινικοποίησης της λαϊκής δράσης και των αγωνιστών της, σε εκτεταμένους μηχανισμούς παρακολούθησης και φακελώματος καθώς και την καταστρατήγηση λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Εφερε ως παράδειγμα, την παρακολούθηση πολιτικών προσώπων και κομμάτων στη χώρα μας, όπως του ΚΚΕ χωρίς ποτέ καμία κυβέρνηση να διαλευκάνει τις υποθέσεις επί της ουσίας.

Ο Μ. Συντυχάκης υπογράμμισε ότι σε αυτές τις αρχές της ΕΕ συναινούν και τ' άλλα κόμματα αποδεικνύοντας την απόλυτη σύμπνοια με τους στόχους του κεφαλαίου και της ΕΕ, υπενθυμίζοντας ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ έχουν ψηφίσει από κοινού τις σχετικές οδηγίες της ΕΕ, ενσωματώνοντας την πρώτη οδηγία στην ελληνική νομοθεσία, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο 4577/2018.

 

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ