Επιμένουν οι αγρότες, παραμένουν τα τρακτέρ στη ΔΕΘ

Petite Perle 300×250

Παραταγμένα έξω από την ΔΕΘ, όπου διοργανώνεται η 30η Διεθνής Έκθεση «Αgrotica» στη Θεσσαλονίκη, παραμένουν τα τρακτέρ των αγροτών, καθώς σήμερα προγραμματίζουν μία ηχηρή συγκέντρωση.

Αγρότες από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Στερεά και τη Δυτική Ελλάδα αλλά και τη Θεσσαλία, πρόκειται να πραγματοποιήσουν στις 12:00 συλλαλητήριο έξω από τον χώρο της ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 30ης Agrotica, σχολιάζοντας πως τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν επαρκούν και ανακοινώνοντας νέα σύσκεψη για την ερχόμενη Τρίτη.

350 τρακτέρ έξω από τη ΔΕΘ
Τα περίπου 350 τρακτέρ παραμένουν στο νότιο τόξο της ΔΕΘ, δηλώνοντας την πρόθεση των αγροτών να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους που αφορούν κυρίως την πληγείσα, από την κακοκαιρία, Θεσσαλία.

Μάλιστα οι παραγωγοί της Θεσσαλίας παρουσίασαν την αντιπρότασή τους, που θα σταλεί με επιστολή στον πρωθυπουργό, με την οποία ζητούν, αμεσα αποζημιώσεις για τις καταστροφές από τον Daniel, άμεσες αποζημιώσεις για τη λίμνη Κάρλα και αντιπλημμυρικά έργα, αλλά και μέτρα για το κόστος παραγωγής.

Αγρότες έξω από τη ΔΕΘ
Οι κινητοποιούμενοι της Κεντρικής Μακεδονίας τονίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο πρωτογενής τομέας και τα προβλήματά του δεν περιορίζονται στη Θεσσαλία και υπογραμμίζουν ότι προφανώς και ορθά ενισχύονται επιπρόσθετα οι πληγείσες περιοχές της χώρας μας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ωστόσο δηλώνουν ότι «ο πρωτογενής τομέας είναι όλη η Ελλάδα και όλοι οι επιμέρους κλάδοι του». Μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, αλλά και των κυβερνητικών στελεχών, πολλοί εκ των κινητοποιούμενων ανέφεραν ότι «τώρα είναι που αρχίζει ο πραγματικός μας αγώνας, δεν θα κάνουμε βήμα πίσω».

 

πηγή:iefimerida.gr

Αγροτικά - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ