Η Ελένη Βατσινά ενημερώθηκε για τα προβλήματα των Πυροσβεστών στην Κρήτη

Petite Perle 300×250
Θέματα που ταλανίζουν τον Έλληνα πυροσβέστη ασχολήθηκε η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά, με αιχμή την επαγγελματική απόκατάσταση των εποχικών πυροσβεστών, την υποστελέχωση των υπηρεσιών, καθώς και την περαιτέρω ενίσχυση της 3η Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) με έμψυχο δυναμικό, καθώς αυτές τις ημέρες είναι σε εξέλιξη διαγωνισμός διορισμού πυροσβεστών δασικών επιχειρήσεων.
Μεταξύ άλλων στη συζήτηση αναφέρθηκε, το οξύ πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στην Κρήτη, με το διορισμό εκτός Κρήτης εποχικών πυροσβεστών που ως σήμερα υπηρετούν στο νησί.
Αυτό στην πράξη, σημαίνει, περαιτέρω μείωση του ήδη λιγοστού προσωπικού, για την αντικατάσταση του οποίου δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη και μέριμνα. Επιπλέον συζητήσαμε το κενό που υπάρχει στην νομοθεσία σχετικά με τον κανονισμό μεταθέσεων των ΕΜΟΔΕ.
Η βουλευτής εξέφρασε πλήρη σύμπνοια προς τους προβληματισμούς μας και δεσμεύτηκε να εξετάσει όλα τα ζητήματα που της παρέθεσα και να εργαστεί προκειμένου να μην αποδυναμωθούν περαιτέρω οι πυροσβεστικές υπηρεσίες στο νησί.

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ