Νταντάδες της Γειτονιάς: 500 ευρώ «μισθό» σε παππούδες και γιαγιάδες – Οι προϋποθέσεις

Petite Perle 300×250

Το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» λειτουργεί εδώ και καιρό και πλέον έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι γιαγιάδες και οι παππούδες, με μισθό-voucher 500 ευρώ, αν προσέχουν εκείνοι τα εγγόνια τους.

Δικαίωμα εγγραφής στο Μητρώο Επιμελητών/τριών έχουν τα άτομα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, είναι Έλληνες ή αλλοδαποί πολίτες που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα και έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας, και πληρούν τις προϋποθέσεις της υπ' αριθμ: 41866/24-04-2023 Τροποποίησης της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς υποψήφιους/ες Επιμελητές/τριες που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Έργου ntantades.gov.gr.

Για την εγγραφή σας στο Μητρώο, θα μεταβείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση ntantades.gov.gr «Εγγραφή στο μητρώο επιμελητών (επιμελητή/τρια)» και με τη χρήση των κωδικών σας taxisnet θα υποβάλλετε ηλεκτρονικά την αίτησή σας.

Η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων είναι ενεργή από 29/3/2022 έως 30/09/2024. Ο τόπος διαμονής δεν αποτελεί προϋπόθεση. Όμως, η πιλοτική εφαρμογή της Δράσης θα εφαρμοστεί σε συγκεκριμένους Δήμους της χώρας και επομένως οι υπηρεσίες σας θα παρέχονται στις περιοχές αυτές.

Αν δεν κατέχετε κάποιον τίτλο σπουδών μπορείτε να υποβάλετε αίτηση, καθώς έχετε τη δυνατότητα να ολοκληρώσετε το ασύγχρονο πρόγραμμα εκπαίδευσης, υπό την προϋπόθεση ότι κατέχετε τίτλο σπουδών τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης (μέχρι Γ' Γυμνασίου).

Το ύψος της αμοιβής -voucher των επιμελητών κατά την πιλοτική εφαρμογή της Δράσης, χρηματοδοτείται μέσω της χορήγησης «Αξίας Τοποθέτησης (voucher)» στα ωφελούμενα πρόσωπα (γονείς).

Το ποσό του voucher ανέρχεται στα:

α) πεντακόσια (500) ευρώ μηνιαίως, εφόσον το ωφελούμενο πρόσωπο εργάζεται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης ή είναι ελεύθερος επαγγελματίας ή είναι αυτοαπασχολούμενο,

β) τριακόσια (300) ευρώ μηνιαίως, εφόσον το ωφελούμενο πρόσωπο εργάζεται με καθεστώς μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής απασχόλησης ή είναι εγγεγραμμένο ως άνεργο στο μητρώο ανεργίας της Δ.ΥΠ.Α. ή λαμβάνει, μέσω άλλης δράσης, Αξία Τοποθέτησης (voucher) για συμμετοχή σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ή αντίστοιχες δομές.

Οι επιμελητές/τριες, υπάγονται στην ασφάλιση του Ε-ΕΦΚΑ και αμείβονται με εργόσημο από το πρόσωπο με το οποίο συνάπτουν ιδιωτικό συμφωνητικό. Οι ασφαλισμένοι με εργόσημο δικαιούνται τις ίδιες παροχές όπως και οι λοιποί ασφαλισμένοι.

Οι ωφελούμενοι πρέπει να καταβάλλουν την αμοιβή που έχει οριστεί στο μεταξύ τους ιδιωτικό συμφωνητικό στον/στην Επιμελητή/τρια, εκδίδοντας εργόσημο. Η ονομαστική αξία του εργόσημου πρέπει να είναι τουλάχιστον ίση με την αξία του voucher που δικαιούται το ωφελούμενο πρόσωπο.

Ο επιμελητής υποδεικνύει τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο ο δικαιούχος καταβάλει την αμοιβή, κατά τη λήξη κάθε μήνα παροχής των υπηρεσιών.

ieidiseis.gr

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ