Ο Μάξιμος Σενετάκης συναντήθηκε με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χρήστο Σταϊκούρα

Petite Perle 300×250

"Η Κρήτη βρίσκεται ήδη στο …διάδρομο απογείωσης για τη νέα εποχή" σημείωσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου, με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Μεταφορών & Υποδομών κ. Χρήστου Σταϊκούρα στο Ηράκλειο, για να εποπτεύσει την πορεία κατασκευής του νέου Αεροδρομίου στο Καστέλι και να συμμετάσχει σε συσκέψεις για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του ΒΟΑΚ μετά την ανάδειξη της αναδόχου εταιρείας που θα αναλάβει την κατασκευή του.

Ο κ. Σενετάκης που υποδέχθηκε τον κ. Στάικουρα και τον συνόδεψε σε όλο το πρόγραμμα της επίσκεψης του, σημείωσε ότι "η κυβέρνηση της ΝΔ απόλυτα συνεπής με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συντονίζει μια πολύπλοκη και πολυεπίπεδη προσπάθεια υλοποίησης εμβληματικών έργων υποδομής που θα αλλάξουν την φυσιογνωμία του νησιού για πάντα", σημειώνοντας ότι "όλοι μας βρισκόμαστε στο πεδίο, πάνω από κάθε πρόβλημα, έτοιμοι να δώσουμε λύσεις όπου χρειάζεται".

Σε ό,τι αφορά στο αεροδρόμιο Καστελίου ο Υφυπουργός ανάπτυξης επανέλαβε ότι "τηρούνται απαρέγκλιτα τα χρονοδιαγράμματα και το έργο προβλέπεται να παραδοθεί σε λειτουργία ακόμα και πριν την ώρα του", ενώ για το ζήτημα διασύνδεση του με το ΒΟΑΚ και την αναγκαιότητα κατασκευής σήραγγας, σημείωσε ότι "πέραν της εξεύρεσης της βέλτιστης τεχνικής λύσης, τίθεται και το θέμα εξεύρεσης χρηματοδότησης".

Σε ό,τι αφορά στην αξιοποίηση της έκτασης του αεροδρομίου Καζαντζάκη σημείωσε ότι "οι συζητήσεις μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων έχουν ήδη ξεκινήσει και είναι ευθύνη όλων μας απέναντι στις επόμενες γενιές να κληροδοτήσουμε μια υποδομή – κόσμημα-  αντάξια της ιστορίας του Ηρακλείου και της δυνατότητας του νησιού να γίνει σημείο αναφοράς στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου".

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ