Αντίο του Ζουραράκη στην Τύλισο με αιχμές

Petite Perle 300×250

Ο Μιχάλης Ζουραράκης έκανε τον απολογισμό του μετά την αποχώρηση του από την τεχνική ηγεσία της Τυλίσου.

Αναλυτικά η δήλωση του: 

«Ένα όμορφο ταξίδι 4 και πλέον ετών έφτασε στο τέλος. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που συνεργαστήκαμε, τους ποδοσφαιριστές, τους παράγοντες, τους φροντιστές, τον γιατρό κ. Λυγεράκη, τους φίλους της ομάδας και ιδιαίτερα τους προέδρους Κουβίδη και Τσαγκαράκη.

Πήγα στην Τύλισο στα μέσα της περιόδου 2019. Η ομάδα έπαιζε στην Α' Κατηγορία, βρισκόταν σε πολύ δύσκολη βαθμολογική θέση και με μεγάλα προβλήματα. Με την προσπάθεια όλων και τη δουλειά μου κρατήσαμε την ομάδα στην κατηγορία.

Το καλοκαίρι του 2020 ο πρόεδρος κ. Κουβίδης και η διοίκηση, αποφάσισαν να κατεβάσουν την ομάδα δύο κατηγορίες κάτω και να αγωνιστεί στη Β' Κατηγορία. Εγώ, παρά το προπονητικό κόστος, παρέμεινα στην Τύλισο. Δημιούργησα μια καινούργια νεανική ομάδα από την αρχή. Σε δύο χρόνια κερδίσαμε, το 2020-2021 την άνοδο από την Β1 στην Α2 (δεν πήραμε το πρωτάθλημα λόγω κορονοϊού) και την περίοδο 2022-2023 το πρωτάθλημα της Α2, κατακτώντας όλες τις πρωτιές, ανεβάζοντας την ομάδα στην Α1 Κατηγορία.

Το καλοκαίρι του 2023 έφυγαν από την ομάδα για διάφορους λόγους οι ποδοσφαιριστές Αργυρούδης, Ευρυπίδου, Βαγγέλη, ενώ τον Οκτώβριο χάσαμε τον Παγκαλάκη λόγω τραυματισμού και τον Αμαραντίδη λόγω σπουδών. Τέλος τον Δεκέμβριο έφυγε με μεταγραφή ο Μιχελουδάκης.

Μιλάμε για ένα σύνολο 6-7 παικτών, όλοι βασικοί και σημαντικοί. Η ομάδα αντί να ενισχυθεί, αποδυναμώθηκε. Καινούργιοι παίκτες, καινούργια ομάδα, καινούργιος πρόεδρος, καινούργια προσπάθεια, με μεγάλο βαθμό δυσκολίας λόγω της κατηγορίας.

Πίστευα ότι παλιοί παράγοντες που αγαπούσαν την ομάδα θα βοηθούσαν με την εμπειρία και τη γνώση τους, για την οργάνωση και τον σχεδιασμό της ομάδας στον κύριο Τσαγκαράκη, όμως δεν το έκαναν. Με αυτά τα δεδομένα παίζαμε στην Α' Κατηγορία.

Θα μπορούσαμε να είχαμε περισσότερες νίκες και βαθμούς, όμως ατομικά λάθη ή επιλογές της στιγμής, στοίχιζαν στην ομάδα. Σκεπτόμενος το καλό της Τυλισού αποφάσισα να παραιτηθώ. Η ομάδα βρίσκεται στον στόχο, απέχει 4 βαθμούς από τη σωτηρία, έχοντας και ματς λιγότερο (με τη Δαμαστά), πιστεύω και θα χαρώ πολύ πως στο τέλος θα τα καταφέρει.

Υ.Γ. Όταν έχεις χρόνια έναν άνθρωπο κοντά σου, δεν καταλαβαίνεις πόσο ανεκτίμητος είναι και πόσο σημαντική η προσφορά του. Το νιώθεις όταν το χάσεις. Καλή επιτυχία στην Τυλισό».

Αθλητικά - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ