Πώς θα ανοίξουν τα γήπεδα με όλα τα νέα αυστηρά μέτρα και το χρονοδιάγραμμα

Petite Perle 300×250

Με αυστηρούς όρους ανοίγουν στις 13 Φεβρουαρίου τα γήπεδα, ενώ από τις 9 Απριλίου αλλάζει ριζικά ο τρόπος της εισόδου των φιλάθλων, καθώς θα απαιτείται η ταυτοπροσωπία η οποία θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του gov wallet.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, περιέγραψε το πώς ο φίλαθλος θα μπορεί να περάσει το ηλεκτρονικό εισιτήριο, στο κινητό του τηλέφωνο. «Η λύση της ταυτοπροσωπίας έρχεται από την τεχνολογία με κλείδωμα του εισιτηρίου μέσα από το κινητό μας τηλέφωνο», τόνισε.

Αφού διευκρίνισε ότι η αγορά των εισιτηρίων θα γίνεται με τον κλασικό τρόπο (μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας), ο φίλαθλος θα πρέπει να εγγραφεί στο εθνικό μητρώο επικοινωνίας (emep.gov.gr) και εκεί θα υπάρχει αναλυτικά η διαδικασία για τον τρόπο της προσθήκης των εισιτηρίων, καθώς επίσης η διαδικασία για τα ανήλικα παιδιά.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, τα παιδιά άνω των 15 ετών μπορούν να εγγραφούν στο Μητρώο, ενώ οι ανήλικοι που είναι κάτω των 15, θα μπορούν να προστίθενται στο προφίλ αυτού που τα συνοδεύει.

Διευκρίνισε επίσης ότι για τους μη Έλληνες πολίτες η ταυτοποίηση και η διαδικασία θα γίνεται με το διαβατήριο, για το οποίο υπάρχει σχετική πρόβλεψη.

Ο ίδιος επισήμανε ότι πάνω από τα τουρνικέ των γηπέδων θα υπάρχει κάμερα ώστε να διασφαλίζεται η διαδικασία, ενώ θα υπάρχει και «black list» για τους ανθρώπους που δεν δικαιούνται να μπουν στα γήπεδα.

Αναφορικά με τα εισιτήρια διαρκείας, το θέμα βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση. «Τεχνικά μπορούμε να τα μεταβιβάσουμε», είπε ο κ. Παπαστεργίου, σημειώνοντας ότι αναμένουν τη σχετική απάντηση της Super League.

Οσον αφορά στους διεθνείς αγώνες, θα υπάρχει εξαίρεση από τον παραπάνω κανόνα, καθώς βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της UEFA.

Δείτε αναλυτικά την παρουσίαση:

Βρούτσης: Δεν θα ανοίξει γήπεδο χωρίς κάμερες

«Στις 13 Φεβρουαρίου, ανοίγουν τα γήπεδα σε ένα νέο περιβάλλον, όπου θα υπάρχει μία νέα ΔΕΑΒ (σ.σ διαρκής επιτροπής αντιμετώπισης βίας) που θα επιβάλλει δρακόντειες κυρώσεις, με κατ' εξοχήν κύρωση το κλείσιμο του γηπέδου για τους φιλάθλους. Αν πέσει κροτίδα, πυρσός ή επικίνδυνο αντικείμενο στον χώρο του γηπέδου, χωρίς δεύτερη σκέψη κλείνει το γήπεδο την επόμενη Κυριακή, όταν παίζει εντός έδρας η συγκεκριμένη ομάδα», τόνισε ο Γιάννης Βρούτσης.

«Δεν υπάρχει υποκειμενική σκέψη, η ποινή είναι συγκεκριμένη σε κάθε περίπτωση και προβλέπεται στο νέο νόμο, διεμήνυσε, προσθέτοντας: «Δεν θέλουμε να κλείσει κανένα γήπεδο, αλλά αν δεν τηρούνται αυτά που προβλέπει ο νόμος οι αγώνες θα γίνονται χωρίς θεατές».

«Στις 6 Μαρτίου ξεκινάει μια δεύτερη διαδικασία που αν δεν τηρηθεί, από τις 7 Μαρτίου, κανένα γήπεδο που δεν έχει εγκαταστήσει κάμερες, δεν θα ανοίξει σε φιλάθλους. Δώσαμε αρκετό χρόνο. Κλιμάκια και από τα τρία υπουργεία (Ψηφιακής Πολιτικής, Προστασίας του Πολίτη και Αθλητισμού) επισκέφτηκαν και τα 14 γήπεδα, είδαν την ιδιομορφία τους, έγινε κοινή συζήτηση με τους παράγοντες και υπήρξαν και εκθέσεις για την εγκατάσταση καμερών» πρόσθεσε.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι βάσει της νέα κατάστασης, θα υπάρχει μία «λέσχη ανά έμβλημα», καθώς επίσης «ρήτρα παραβατικότητας (θα παρακρατούνται χρήματα από το στοίχημα που αναλογεί στις ΠΑΕ)».

«Θέλουμε ανοικτά γήπεδα στους φιλάθλους, αν δεν τηρηθούν, όμως, τα συγκεκριμένα μέτρα οι επόμενες αγωνιστικές θα γίνονται χωρίς φιλάθλους», κατέληξε.

πηγή: www.kathimerini.gr

 

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ