Νέο μπλόκο αύριο στα Πεζά

Νέοι αγρότες και κτηνοτρόφοι συντονίζουν την δράση τους και ετοιμάζουν κινητοποιήσεις - Σύσκεψη σήμερα στην ΕΑΣΗ για τα προβλήματα του Πρωτογενή Τομέα

Petite Perle 300×250

Στα Πεζά αναμένεται να στήσουν νέο μπλόκο οι αγρότες του Ηρακλείου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Αγροτικών Συλλόγων Αστερουσίων και Ηρακλείου καθώς και της Επιτροπής Αγώνα Τυμπακίου. Οι τελευταίοι μετά το μπλόκο της περασμένης Κυριακής και το ραντεβού που έδωσαν με τους αγρότες για συσκέψεις στα χωριά, αποφάσισαν χθες να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, καλώντας τον αγροτικό κόσμο να ενισχύσουν με τη παρουσία τους το μπλόκο στα Πεζά.

Της Χρυσούλας Καλλιγιαννάκη

Συντονίζοντας τις ενέργειες τους με τις αποφάσεις της Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων, δηλώνουν πως αγωνίζονται για να μείνουμε στα χωράφια τους, για να γίνουν έργα υποδομής στα χωριά τους, για να έχουν σχολεία και όχι κοντέινερ για τα παιδιά τους, για να έχουν ασφαλή και δωρεάν πρόσβαση στην Υγεία.

 

Νέα σύσκεψη
Εντωμεταξύ σε σύσκεψη στις 6 το απόγευμα στην Ένωση Ηρακλείου τα αγροτικά στελέχη θέτουν επί τάπητος όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες και το Πρωτογενή τομέα. Επιδίωξη τους είναι να συγκροτήσουν ένα συντονιστικό όργανο που θα ανέβει στην Αθήνα για συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη. Ήδη τα παλαιότερα στελέχη δέχονται έντονη κριτική για την απουσία τους από τα μπλόκα των κινητοποιήσεων, την ώρα που τα αγροτικό μέτωπα αυξάνονται στην Βόρεια Ελλάδα.

 

Πατούν «γκάζι» οι νέοι
Τα νεότερα αγροτικά στελέχη που βγήκαν μπροστά για την επανίδρυση του αγροτικού κινήματος συντονίζουν την δράση τους και ετοιμάζουν ήδη τα επόμενα βήματα τους.
Παράλληλα «γκάζι» για το δικό τους συλλαλητήριο ετοιμάζονται να πατήσουν και οι κτηνοτρόφοι του Ηρακλείου που ήδη βρίσκονται σε διαδικασία οργάνωσης και ανασύνταξης.
Μετά την παραίτηση του Γιώργου Τζουλιαδάκη από το συντονιστικό όργανο, νεότεροι σε ηλικία κτηνοτρόφοι βγήκαν μπροστά για την οργάνωση του κτηνοτροφικού κινήματος. Ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την επιχείρηση πτώσης των τιμών γάλακτος για τους κρητικούς κτηνοτρόφους, οι τελευταίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να διεκδικήσουν αφ' ενός καλύτερες τιμές και αφετέρου στήριξη των προϊόντων τους για να μην αφανιστεί ο κλάδος, όπως λένε.
Ήδη μια ομάδα νέων κτηνοτρόφων από πολλά χωριά του νομού προχωρεί τις διαδικασίες για την συγκρότηση του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Νομού Ηρακλείου . Στο προσωρινό συντονιστικό όργανο που συγκρότησαν, καθήκοντα προέδρου ανέλαβε ο Γιώργος Ξυλούρης από το Τυμπάκι και γραμματέα ο Λευτέρης Τριανταφυλλάκης από τις Ασίτες.
Την ερχόμενη Δευτέρα το απόγευμα μάλιστα θα συναντηθούν στο Αρκαλοχώρι, στην αίθουσα της Μητρόπολής Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου, με στόχο να λάβουν αποφάσεις για την έναρξη δυναμικών κινητοποιήσεων.

Αγροτικά - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ