Δεν πάει στο δικαστήριο ο 36χρονος Ηρακλειώτης που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι

«Αδιανόητο να αντιδικήσω με γυναίκα»

Petite Perle 300×250

Σε μια ανακοίνωση βόμβα προχώρησε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας σχετικά με την υπόθεση που είχε συγκλονίσει το 2022 όχι μόνο την Κρήτη, αλλά και όλη την Ελλάδα, με έναν 36χρονο Ηρακλειώτη να έχει δεχτεί επίθεση με καυστικό υγρό από την εν διαστάσει σύζυγό του.

Την υπεράσπιση του άνδρα είχε αναλάβει ο Αλέξης Κούγιας με την Ηρακλειώτισσα δικηγόρο Αλεξάνδρα Σπανάκη και τώρα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο 36χρονος δεν δέχεται να βρεθεί στο δικαστήριο απέναντι στην πρώην σύζυγό του εξαιτίας των «κανόνων ηθικής» του.

Η ανακοίνωση από το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια

Όπως είναι γνωστό, μαζί με την εκλεκτή συνάδελφο, Αλεξάνδρα Σπανάκη, δικηγόρο του Δ.Σ. Ηρακλείου Κρήτης, έχουμε αναλάβει από την πρώτη ημέρα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ιδιαίτερα επικίνδυνο καυστικό υγρό που του κατέστρεψε το αριστερό του μάτι, το βήμα της υποστηρίξεως της κατηγορίας, κατά της Μ.Σ.

Στο δικαστήριο μετά από ορθές νομικές επιλογές της κας Σπανάκη και εμού, συγκατηγορούμενη για το αδίκημα της απλής συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας είναι και η φίλη της δράστιδος με την οποίαν μαζί παγίδεψαν το ανυποψίαστο θύμα, Γ.Μ.

Χθες, το θύμα, Γ.Μ. μας ενημέρωσε ότι για τους κανόνες ηθικής που υπηρετεί ο ίδιος, τόσο στην περιοχή στην οποίαν ανδρώθηκε, όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον, του είναι αδιανόητο να παραστεί στο Δικαστήριο και να εκπροσωπηθεί από δικηγόρους στρεφόμενος εναντίον γυναίκας, οποιοδήποτε έγκλημα και να έχει διαπράξει εις βάρος του αυτή και ότι κατόπιν αυτής της επιλογής του, εγκαταλείπει το Δικαστήριο, χωρίς τη δική του παρουσία, να αποφασίσει αυτεπαγγέλτως για τη τύχη των δύο κατηγορουμένων γυναικών.

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ