Εικονικούς ξεναγούς «επιστρατεύει» ο Δήμος Μαλεβιζίου

Ταξίδι στην ιστορία και τα μνημεία του Μαλεβιζίου

Ένα μοναδικό εικονικό ταξίδι στην ιστορία και τα μνημεία του Μαλεβιζίου θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν σύντομα οι επισκέπτες μέσα από το έργο «Ανάδειξη και αξιοποίηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Μαλεβιζίου.
Για το σκοπό αυτό ο Δήμος «επιστρατεύει» εικονικούς ξεναγούς! Στην πραγματικότητα επιδιώκει με τη χρήση τεχνολογιών αιχμής και αλληλεπίδρασης με τους πολίτες να τους φέρει ποιο κοντά με την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Ήδη ο Δήμος Μαλεβιζίου έχει ξεκινήσει το σχετικό διαγωνισμό.
Το έργο αφορά στον σχεδιασμό και ανάπτυξη δυο ψηφιακών εφαρμογών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, με χαρακτηριστικά πολιτιστικού χάρτη αλληλεπίδρασης ο οποίος θα παρακινεί τον χρήστη να γνωρίσει το Δήμο Μαλεβιζίου, μέσα από την επίσκεψη του στα σημεία ενδιαφέροντος του.

Η τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας θα δημιουργεί εικονικούς ξεναγούς εμπνευσμένους από την ιστορία του εκάστοτε τόπου ή μνημείου. Ενδεικτικά, στο σπίτι του Ελ Γκρέκο στο Φόδελε ο εικονικός χαρακτήρας του Γκρέκο θα καλωσορίζει τον επισκέπτη τον οποίο θα ξεναγεί και θα αφηγείται την ιστορία του μέσα στην ιστορική του οικεία.

Άλλο παράδειγμα θα είναι η μεσαιωνική φιγούρα του άρχοντα Αλεξίου Καλλέργη στη βίλα των Καλλεργών στη Ρογδια όπου ως οικοδεσπότης θα πληροφορεί τον επισκέπτη για τη Βενετσιάνικη περίοδο στην περιοχή.
Ο εικονικός ξεναγός θα οδηγεί τον επισκέπτη σε ένα παιχνίδι γνώσης και ταυτόχρονα προτροπής για την περιήγηση στα μνημεία της περιοχής. Αυτό το εικονικό ταξίδι θα γίνεται μέσα από τον συνδυασμό γνώσης, παιχνιδιού και αλληλεπίδρασης του επισκέπτη με τα ίδια τα μνημεία και την ιστορία οδηγώντας τον να ανακαλύψει ο ίδιος την περιοχή μέσα από διαδρομές που θα προσομοιάζουν με ένα κυνήγι θησαυρού.
Το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με προϋπολογισμό 171.244 ευρώ και καταληκτήρια ημερομηνία για την υποβολή προσφορών είναι η 27η Φεβρουαρίου.

Πολιτισμός - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ