Έκτακτη σύσκεψη για το έντομο καραντίνας

Την βοήθεια των γεωτεχνικών ζητούν οι παραγωγοί κηπευτικών για την εφαρμογή του φυτοϋγειονομικού διαβατηρίου

Petite Perle 300×250

Στο πλευρό των παραγωγών κηπευτικών καλούνται να βρεθούν οι γεωτεχνικοί για  την εφαρμογή όλων των μέτρων που επιβάλει το καθεστώς καραντίνας για το επικίνδυνο έντομο Spodoptera frugiperda.
Εν όψει της σχετικής οδηγίας από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που θα θέτει σε καθεστώς καραντίνας ολόκληρη την Κρήτη, ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας καλεί σήμερα όλους τους γεωπόνους της ευρύτερης περιοχής Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού σε επείγουσα σύσκεψη.
Κεντρικό θέμα της σύσκεψης θα είναι η διαχείριση του εντόμου Spodoptera frugiperda.

Σημειώνεται πως το ζήτημα αφορά έντονα και τους παραγωγούς κηπευτικών του Μαλεβιζίου και ιδιαίτερα του Φόδελε, όπου όπως έχουμε γράψει το επικίνδυνο έντομο προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στα κηπευτικά προϊόντα.

Επιδίωξη των εκπροσώπων των αγροτών είναι η ανάλυση των παραμέτρων στην διαδικασία έκδοσης φυτό-υγειονομικού διαβατήριου για τα προϊόντα καρπών πιπεριάς, μελιτζάνας αλλά και φυτών (ολόκληρων ή κομμένων) χρυσάνθεμων, πελαργονίων και γαρυφάλλων».

Η σύσκεψη οριστικές για τις 18.30 στην μικρή αίθουσα διπλά στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη στην Ιεράπετρα.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν στελέχη από την Δ.Α.Ο.Κ  ν. Λασιθίου.
Υπογραμμίζεται πως η Περιφέρεια Κρήτης που έχει το κεντρικό συντονισμό έχει δώσει εντολή στις υπηρεσίες της για την σύνταξη του φυτοϋγειονομικού μητρώου.

Αγροτικά - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ