Μακελειό στη Γλυφάδα – Κρητικός ο γαμπρός της οικογένειας Καρνέση – Πώς γλίτωσε η άλλη αδερφή

Petite Perle 300×250

Αποφασισμένος να σκοτώσει και να σκοτωθεί ήταν ο 70χρονος Αιγύπτιος ο οποίος εισέβαλε το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας της οικογένειας Καρνέση στη Γλυφάδα και, κραδαίνοντας μία καραμπίνα, άρχισε να παίρνει ζωές.

Από τα πυρά του έπεσαν νεκροί η 77χρονη αδερφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση, Μαρία Καρνέση, ο 80χρονος διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής, Αντώνης Βλασσάκης από το Ηράκλειο ο οποίος ήταν παντρεμένος με την αδελφή της Μαρίας Καρνέση, και ο πρώην καπετάνιος και υπάλληλος στο λογιστήριο της εταιρείας Ηλίας Κουκουλάρης.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, ο δράστης λίγο πριν ανοίξει πυρ φέρεται να είπε απευθυνόμενος προς τα στελέχη της εταιρείας πως «ήρθα να ξεκαθαρίσουμε λογαριασμούς».

Όπως προκύπτει από τις αναφορές της ΕΛ.ΑΣ. και τους αυτόπτες μάρτυρες, ο 70χρονος ήταν υπάλληλος της εν λόγω εταιρείας για 36 χρόνια και πρόσφατα είχε απολυθεί. Κάτι που όπως φάνηκε δεν μπόρεσε ποτέ να αποδεχθεί και αποφάσισε να πάρει την εκδίκησή του.

Έφθασε στην επιχείρηση λίγο μετά τις 10.00 το πρωί με ένα ασημί Νιssan X-trail και, σύμφωνα με αναφορές, είπε στον φύλακα, σε ήρεμο τόνο, πως ήρθε προκειμένου να τακτοποιήσει κάποιες εκκρεμότητες. Στάθμευσε το όχημα στο υπόγειο και, μέσω του κλιμακοστασίου, ανέβηκε στον πρώτο όροφο όπου βρέθηκε ενώπιον των θυμάτων του. Σήκωσε την καραμπίνα και, δίχως δισταγμό, τους πήρε τη ζωή. Στη συνέχεια επέστρεψε στο υπόγειο και έβαλε τέλος στη ζωή του.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Μαρία Καρνέση δέχθηκε τα πυρά στο κεφάλι και στο στήθος, ο γαμπρός της στο κεφάλι και ο καπετάνιος στον ώμο.

Δύο υπάλληλοι της εταιρείας διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο Βούλας», προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθόσον ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Πώς σώθηκε η Δέσποινα Καρνέση από τους πυροβολισμούς – «Την έψαχνε σε όλο το κτήριο»

Η Δέσποινα Καρνέση, αδερφή της Μαρίας Καρνέση και σύζυγος του Αντώνη Βλασσάκη, που έπεσαν νεκροί από τα πυρά του 70χρονου Αιγύπτιου στη ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα, βρέθηκε στο σημείο του μακελειού αδυνατώντας να πιστέψει τι έχει συμβεί.

Η ίδια κατάφερε να γλιτώσει καθώς, σύμφωνα με όσα είπε η δημοσιογράφος, Κατερίνα Σερέτη στο Live News, έλειπε εκείνη τη στιγμή από το γραφείο της, άκουσε τους πυροβολισμούς και κατάφερε τρέχοντας να βγει από το κτήριο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δράστης την έψαχνε σε όλο το κτήριο, πριν αυτοκτονήσει.

Σημειώνεται ότι από τις σφαίρες του δράστη έπεσε νεκρός και ο πρώην καπετάνιος, υπάλληλος της εταιρείας, Ηλίας Κουκουλάρης.

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ