Επίθεση με βιτριόλι: "Εγώ είμαι το θύμα" – Όλη η απολογία της 39χρονης

Petite Perle 300×250

Χείμαρρος η κατηγορούμενη, "χωρίς ανάσα" παρακολουθεί το ακροατήριο – Η γνωριμία, η φυλακή, τα αδέρφια, ο φόβος

Με την φράση "Εγώ είμαι το θύμα σε αυτήν την υπόθεση. Αλλιώς πρέπει να ήταν τα πράγματα" ξεκίνησε την απολογία της ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου η 39χρονη που δικάζεται για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος του 37χρονου, εν διαστάσει, συζύγου της, τον Οκτώβριο του 2022, σε ξενοδοχείο στο Ηράκλειο.
Έντονα φορτισμένη συγκινησιακά, η κατηγορούμενη μίλησε σαν "χείμαρρος" για την ζωή της, τα παιδιά της, την "αυστηρή οικογένειά" της, για τους γάμους της και το πώς γνώρισε και παντρεύτηκε τον 37χρονο. Να σημειωθεί ότι σε όλη τη διάρκεια της απολογίας, το ακροατήριο παρακολουθούσε "χωρίς ανάσα".

"Συγνώμη στα παιδιά μου και τον Γιώργο"

"Είμαι πολύ ταραγμένη θα σας τα πω όπως μου έρχονται. 1,5 χρόνο στη φυλακή ζω σε άθλιες συνθήκες, παρέα με ανθρώπους διαταραγμένους" υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, η 39χρονη, η οποία σε κάποια στιγμή επεσήμανε ότι αυτό που έκανε ήταν "αντίδραση σε ότι υπέστη"
Η ίδια ζήτησε συγνώμη από τα παιδιά της και τόνισε "συγνώμη όμως ζητάω και από τον Γιώργο. Δεν ήθελα φυσικά να τον σκοτώσω"

Νωρίτερα  η κατηγορούμενη ανέφερε:
"Είμαι πολύ αφοσιωμένη στα δυο παιδιά μου – γιατί πολλά ακούγονται – ούτε καπνίζω , ούτε γυρίζω, ούτε πολλές φιλίες έχω…
Στα 16 με αρραβώνιασε ο πατέρας μου γιατί έτσι τα έκαναν στο Αρκαλοχώρι. Υπάκουσα τον πατέρα μου. Κάναμε ένα υπέροχο παιδί, το οποίο έχω διαλύσει με αυτή την ιστορία…"
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους γάμους της λέγοντας χαρακτηριστικά: "Έχω κάνει τρεις γάμους, χωρίς παράλληλα να έχω κάνει 1500 σχέσεις. Ο πρώτος μετά από πίεση του πατέρα μου. Χώρισα και λίγα χρόνια μετά ξαναπαντρεύτηκα".

Η γνωριμία με τον Γιώργο και το ποινικό μητρώο

Η 39χρονη περιέγραψε με "χειμαρρώδη" λόγο τον τρόπο με τον οποίο γνώρισε, παντρεύτηκε και έφτασε στη συνέχεια σε διάσταση με τον 37χρονο.
Όπως ανέφερε, ήταν η αδερφή του αυτή που της είπε μια μέρα: «Ο αδερφός μου που είναι στη φυλακή θέλει να σε γνωρίσει».
"Έπαθα πλάκα, γιατί ήταν άκρως επικίνδυνος κακοποιός", υπογράμμισε απευθυνόμενη στην Έδρα του δικαστηρίου και συνέχισε λέγοντας:
"Έμαθα τώρα μέσα στη φυλακή ότι υπάσχουν δυο ειδών κακοποιοί: Το 90% στην κατηγορία του Πάσσαρη, αμετανόητοι και το 10% του Στεφανάκου που είναι σοβαροί. Ο Γιώργος ανήκει στην πρώτη κατηγορία!"

Υποστήριξε ότι η αδερφή του 37χρονου επέμενε να τον γνωρίσει. "Μου έλεγε ότι είχε συνετιστεί και είχε αλλάξει. Έτσι άρχισε να μου στέλνει μηνύματα μέσα από τη φυλακή. Είχε κινητό και αρχίσαμε να μιλάμε. Τον ρώτησα πώς έφτασε στα εγκλήματα και μου εξομολογήθηκε ότι είχε σαν πρότυπο τον μεγάλο του αδελφό! Μου έλεγε ότι είχε πληρώσει για τα λάθη του και τον εμπιστεύτηκα"

Σε άλλη αποστροφή η κατηγορούμενη ανέφερε: "Αυτοί οι άνθρωποι είναι χειριστικοί και εγώ δεν φημίζομαι για τις επιλογές μου. Έβλεπα το ποινικό του μητρώο και έλεγα αποκλείεται. Ήταν 35 ετών και είχε περάσει 10 χρόνια στη φυλακή. Τον πίστεψα λοιπόν ότι είχε αλλάξει. Με έπεισε να πάω να τον συναντήσω…" 

Η πρόταση γάμου, το κουμάντο και η παρθενιά

 

"Φέρω ευθύνη σε ένα βαθμό που φθάσαμε εδώ"  ανέφερε στη συνέχεια η 39χρονη και ισχυρίστηκε ότι ο 37χρονος της είπε πως μόλις βγει από τη φυλακή θα σκοτώσει αστυνομικό "εξαιτίας του τραυματισμού του στη ληστεία του Creta Maris".
Υποστήριξε ότι μετά από αυτό "είδα ότι δεν είχε αλλάξει και εξαφανίστηκα" ωστόσο ο Γιώργος της έκανε πρόταση γάμου, της "παρείχε τα πάντα".
Στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι σε αντίθεση με τις γυναίκες της οικογένειάς του, οι άνδρες "ήταν ένας άλλος κόσμος".
Όπως είπε, επικοινώνησε μαζί της ο μεγάλος αδερφός και της ζήτησε να συναντηθούν και λέγοντάς της να μην προχωρήσει ο γάμος΄.
Κατά την κατηγορούμενη πάντα, ο μεγάλος αδερφός της είπε: "Ο αδερφός μου έχει μυαλό 5 ετών. Με τις πράξεις του μας έχει ζημιώσει 1,5 εκατομμύριο. Εγώ κάνω κουμάντο. Μην ελπίζεις σε αυτόν τον γάμο" 

Συνεχίζοντας την απολογία της υποστήριξε ότι μετέφερε αυτή την συνομιλία στον 37χρονο, ο οποίος της απάντηση «είμαι δυο μέτρα άνδρας, εγώ κάνω κουμάντο στη ζωή μου».
Ισχυρίστηκε ακόμα ότι ο άλλος αδερφός την χτύπησε λίγο μετά τον γάμο και είπε χαρακτηριστικά: "Με έβριζαν επειδή δεν ήμουν παρθένα. Αυτοί ακόμα ζουν στην εποχή του σεντονιού μετά το γάμο. Το θέμα τους ήταν ηθικό, που δεν ήμουν παρθένα και δεν πληρούσα τις προδιαγραφές του μυαλού τους".

Η αποφυλάκιση, το κρυφτό και η κοκαΐνη

Η 39χρονη συνέχισε την απολογία της αναφερόμενη στο τι έγινε μετά την αποφυλάκιση του 37χρονου, ο οποίος – κατά τους ισχυρισμούς της – φοβόταν πολύ τον αδερφό του τον μεγάλο.
"Αν του είχα κάνει ενέδρα σε κάποιο σκοτάδι, δεν θα ξέρατε ότι ήμουν εγώ η δραστιδα, δεν θα ήμουν εδώ… δεν μιλούσε, δεν έλεγε για μένα. Επειδή με αγαπάει πραγματικά, δεν πρόκειται να με πειράξει ποτέ" υποστήριξε και ανέφερε απευθυνόμενη στους δικαστές: "Για να καταλάβετε επειδή είστε μορφωμένοι , πρέπει να κατεβείτε επίπεδο!"
Ισχυρίστηκε ότι μόλις βγήκε από τη φυλακή, ο 37χρονος άρχισε αμέσως την κοκαΐνη. "Η γλώσσα του δεν γύριζε από την κόκα, το ίδιο βράδυ που βγήκε" ανέφερε η κατηγορούμενη και τόνισε πως "όλες κι όλες 10 ημέρες" ήταν που έμειναν μαζί".

πηγή:cretalive.gr

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ