Γλυφάδα: Καρέ – καρέ τα 30 λεπτά της τραγωδίας – Ο διαπληκτισμός, το τριπλό φονικό και η αυτοκτονία

Petite Perle 300×250

Το τριπλό φονικό στη ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα το πρωί της Δευτέρας (12/2) συγκλόνισε το πανελλήνιο. Ο 75χρονος Αιγύπτιος, που είχε απολυθεί από τη ναυτιλιακή εταιρεία που εργάζονταν επί δεκαετίες, σκότωσε τρεις και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Ο 76χρονος Αιγύπτιος, με το όνομα Αριστείδης Αντέλ Ελ Μπουράι ή Άρης, όπως ήταν γνωστός, εργαζόταν επί δεκαετίες για την οικογένεια Καρνέση. Φέρεται ότι απολύθηκε πριν από μήνες. Μπήκε στα γραφεία της European Navigation στη Γλυφάδα. Όλοι τον γνώριζαν με το μικρό του όνομα. Ήταν ο επιστάτης των σπιτιών της οικογένειας Καρνέση επί δεκαετίες και άτομο της εμπιστοσύνης τους.

Στις 10:10 το πρωί της Δευτέρας, η Αστυνομία έλαβε κλήση για πυροβολισμούς στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα. Αμέσως σήμανε συναγερμός και επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις των ΟΠΚΕ. Στη συνέχεια έφτασαν τα ΕΚΑΜ, αλλά όλα είχαν τελειώσει. Ήταν 10: 40 το πρωί και το τριπλό φονικό στη Γλυφάδα είχε γραφτεί.

Ήταν ήδη νεκροί από τα πυρά του δράστη:

Η Μαρία Καρνέση, 77 ετών, εφοπλίστρια.

Ο Αντώνης Βλασσάκης, 80 ετών, γαμπρός της Μαρίας Καρνέση (σύζυγος της αδελφής της, Δέσποινας), ο οποίος ήταν συνιδιοκτήτης της εταιρείας.

Ο Ηλίας Κουκουλάρης, 75 ετών, πρώην καπετάνιος της εταιρείας που πλέον απασχολούνταν στα γραφεία.

«Πάω να καθαρίσω τα αφεντικά»

Ο 75χρονος ήταν για πάρα πολύ καιρό ο άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης της εφοπλιστικής οικογένειας. Δεν είναι τυχαίο που εδώ και χρόνια από εργαζόμενος της εταιρίας είχε γίνει και φροντιστής των σπιτιών της. Είχε πρόσβαση σε όλες τις πολυτελείς οικίες τους, σε μία εκ των οποίων μάλιστα του είχε παραχωρηθεί χώρος για να ζει και ο ίδιος. Επίσης, είχε αναλάβει τη φροντίδα της πιο ηλικιωμένης γυναίκας του σπιτιού.

Πρόσφατα γνωστοποιήθηκε στον Αιγύπτιο η απόλυσή του. Εκείνος θεώρησε ότι ήταν άδικο για εκείνον, ωστόσο, κανείς δεν περίμενε τη δολοφονική του αντίδραση. Από τον τρόπο δράσης του οι αστυνομικοί συμπεραίνουν ότι είχε σχεδιάσει τα πάντα. Πήγε στη ναυτιλιακή εταιρεία με σκοπό να σκοτώσει τα «αφεντικά», όπως τα χαρακτήρισε, και στη συνέχεια να βάλει τέλος στη ζωή του.

Εισέβαλε το πρωί στον υπόγειο χώρο πάρκινγκ με το αυτοκίνητό του και στάθμευσε. Ανέβηκε στον πρώτο όροφο από το κλιμακοστάσιο και πυροβόλησε στο κεφάλι αρχικά τον CEO της εταιρίας (μέλος της εφοπλιστικής οικογένειας). Στη συνέχεια, πυροβόλησε με την ίδια κοντόκανη καραμπίνα τον καπετάνιο που προσπάθησε να τον ηρεμήσει και να τον σταματήσει. Στο τέλος μετέβη στο γραφείο της ιδιοκτήτριας της εταιρίας, την οποία πυροβόλησε στο κεφάλι.

Με γρήγορες κινήσεις κατευθύνθηκε σε μία αποθήκη στο υπόγειο και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι. Μαζί του είχε και ένα περίστροφο, το οποίο το άφησε στο αυτοκίνητό του. Στο Ασκληπιείο της Βούλας νοσηλεύονται δύο εργαζόμενοι στην εταιρία που έχουν υποστεί ψυχολογικό σοκ και ακόμα δεν έχουν συνέλθει. Πρόκειται για γυναίκες που άκουσαν τους πυροβολισμούς και έμειναν για ώρα μόνες τους μέχρι να ξεκαθαρίσει τι έχει συμβεί.

«Με διώχνουν από το σπίτι, θα τους σκοτώσω και μετά θα αυτοκτονήσω»

Όταν κατέβηκε στο υπόγειο πάρκινγκ – μετά τον καβγά – για να πάρει το σακ βουαγιάζ με τα όπλα, ο Αιγύπτιος βρήκε μπροστά του τον φύλακα. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς, όταν τον είδε κατάλαβε ότι είχε μέσα όπλα και ακολούθησε ο εξής ανατριχιαστικός διάλογος:

Φύλακας: «Τι πας να κάνεις;»

Δράστης: «Με διώχνουν από το σπίτι, θα δεις τι θα τους κάνω. Θα τους σκοτώσω και μετά θα αυτοκτονήσω. Φύγε από εδώ, πάω να καθαρίσω τα αφεντικά »

Ο φύλακας επικοινώνησε αμέσως με την Άμεσο Δράση και λίγο αργότερα άκουσε τους πυροβολισμούς.

Η αντίδραση της οικογένειας Καρνέση μετά την τριπλή δολοφονία στη ναυτιλιακή

Συντετριμμένος μετά το μακελειό στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα, δηλώνει ο ιδρυτής της ναυτιλιακής εταιρίας, Σπύρος Καρνέσης. Μετά το άγριο φονικό της αδερφής του, του γαμπρού του και του συνεργάτη του, ο ίδιος εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας να μην γίνονται συσχετισμοί άλλων υποθέσεων με τους φόνους των τριών ατόμων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η οικογένειά μου και εγώ δηλώνουμε βαθύτατα συντετριμμένοι από το τραγικό και αναπάντεχο γεγονός που έπληξε την οικογένειά μας και οδήγησε στην απώλεια της αδελφής μου Μαρίας, του γαμπρού μου Αντώνη Βλασσάκη και του συνεργάτη μας Ηλία Κουκουλάρη.

Η ανείπωτη θλίψη των στιγμών επιβάλλει τον ελάχιστο σεβασμό στον πόνο και το πένθος των οικογενειών μας. Παρακαλούμε να αποφεύγεται κάθε συσχέτιση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση.

Σπύρος Καρνέσης».

ieidiseis.gr

 

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ