Παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ ο Μύρων Χιλετζάκης μετά την εκλογή του ως πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ – Αναλαμβάνει ο Γιώργος Ταμιωλάκης

Petite Perle 300×250
"Ηθικά δεν μπορώ να παραμείνω αντιπρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου που έχει ενεργά μέλη πάνω από 140 συνεταιρισμούς" δήλωσε  ο κ. Χιλετζάκης

Την παραίτηση του από τη θέση του αντιπροέδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου όπου παραμένει ως μέλος, υπέβαλε σήμερα, λόγω της ομόφωνης εκλογής του ως πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ στο τμήμα των μικρών συνεταιρισμών, ο Μύρων Χιλετζάκης.

Ο γνωστός συνεταιριστής ξεκαθάρισε ότι έπρεπε να αφήσει τη θέση αυτή για λόγους αρχών, ενώ με συγκίνηση αναφέρθηκε στην μέχρι σήμερα πορεία του στο συνεταιριστικό κίνημα, λέγοντας πως δεν θα πάψει ποτέ να αγωνίζεται για τα συμφέροντα της ΕΑΣΗ η εξυγίανση της οποίας, όπως είπε, βρίσκεται σε καλό δρόμο.

"Ηθικά δεν μπορώ να παραμείνω αντιπρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου που έχει ενεργά μέλη πάνω από 140 συνεταιρισμούς, γιατί σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να δεχτώ οποιαδήποτε μομφή για το ρόλο που θα διαδραματίσω στην ΕΘΕΑΣ σε ό,τι αφορά τους συνεταιρισμούς της Κρήτης", όπως ξεκαθάρισε ο Μύρων Χιλετζάκης.
Στη θέση του κ. Χιλετζάκη τοποθετήθηκε ο Γιώργος Ταμιωλάκης που εκλέγεται από τους Ζωφόρους και αποτελεί προσωπική πρόταση του παραιτηθέντος Αντιπροέδρου.

Να υπενθυμίσουμε, ότι ο Μύρων Χιλετζάκης είναι ο νέος πρόεδρος Μικρών Συνεταιρισμών της ΕΘΕΑΣ από το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης 8 Φεβρουαρίου. Ειδικότερα, δικαίωμα ψήφου στην εκλογική διαδικασία είχαν οι Μικροί Συνεταιρισμοί της Ε.Θ.Ε.Α.Σ. με κύκλο εργασιών μικρότερο των 500.000 ευρώ. Στην εκλογική διαδικασία, η οποία πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά με ανώνυμη διαδικασία μετείχαν οι αντιπρόσωποι των Αγροτικών Συνεταιρισμών, μελών της ΕΟ.Ε.Α.Σ.. Από την ψηφοφορία προέκυψε 11 μελές Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο και ψήφισε ομόφωνα τον Μύρωνα Χιλετζάκη για τη θέση του προέδρου.

Αγροτικά - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ