Γυναίκα «αναστήθηκε» λίγο πριν την αποτέφρωση της

Petite Perle 300×250

Μια 52χρονη που θεωρήθηκε νεκρή ξύπνησε μέσα στο γραφείο τελετών λίγο πριν από την αποτέφρωσή της.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, την 1η Φεβρουαρίου, η 52χρονη Bujji Aamma από την Ινδία είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα σε πυρκαγιά στο σπίτι της. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα που κάλυπταν το μισό της σώμα.

Έλαβε θεραπεία και επέστρεψε στο σπίτι της. Ωστόσο η γυναίκα ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Τελικά εξαιτίας της άσχημης οικονομικής κατάστασης οικογένειας δεν μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο για θεραπεία.

Λίγες μέρες μετά δεν άνοιγε τα μάτια της. Ο σύζυγος της Sibaram Palo, πίστεψε ότι είχε πεθάνει και κανόνισε να μεταφερθεί στο χώρο αποτέφρωσης με νεκροφόρα. «Νομίζαμε ότι ήταν νεκρή και ενημερώσαμε άλλους στην περιοχή για να κανονίσουν νεκροφόρα για να μεταφέρουν το πτώμα στο χώρο αποτέφρωσης», είπε ο άντρας της 52χρονης.

Η K Chiranjibi, που συνόδευε την Aamma στη νεκροφόρα, δήλωσε ότι είχαν σχεδόν ολοκληρώσει τη συναρμολόγηση της νεκρικής πυράς όταν εκείνη άνοιξε τα μάτια της. «Αρχικά φοβηθήκαμε καθώς δεν είχαμε δει ποτέ ένα τέτοιο περιστατικό, αν και είχαμε ακούσει κάποιες ιστορίες», είπε η γυναίκα.

Ο οδηγός της νεκροφόρας, Khetrabashi Sahu αρχικά παρέλαβε το σώμα της 52χρονης από το σπίτι της για να την μεταφέρει για αποτέφρωση. Στη συνέχεια την πήρε ζωντανή για να την επιστρέψει στο σπίτι της.

Σύμφωνα με το κρεματόριο, οι ντόπιοι δεν χρειάζεται να προσκομίσουν πιστοποιητικό θανάτου για να κάνουν την ιεροτελεστία ενός μέλους της οικογένειας. Οι τελευταίες τελετές είναι εξαιρετικά σημαντικές στην ινδική κουλτούρα και σε μεγάλο βαθμό συνδεδεμένες με το φυσικό περιβάλλον.

Όταν το άτομο πεθαίνει, το σώμα του τοποθετείται σε ένα χαλί από γρασίδι ή στο πάτωμα. Αυτό συμβολίζει το θάνατο που συμβαίνει μέσα στην αγκαλιά της Γης.

Ένα ειδικό νερό χύνεται στο στόμα του νεκρού, ανάβουν κεριά και τοποθετείται ένα μπολ με ρύζι κοντά στο σώμα. Το σώμα πρέπει μετά να μεταφερθεί στο κρεματόριο με καλυμμένα τα μάτια.

Ευτυχώς, η οικογένεια της Bujji Aamma προφανώς παρέλειψε αυτή τη λεπτομέρεια και γι' αυτό κατάφερε να δει τα μάτια της να ανοίγουν.

enikos.gr

Κόσμος - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ