Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών

Petite Perle 300×250

Η 14η Φεβρουαρίου, η οποία τιμάται διεθνώς, ως η «Ημέρα των ερωτευμένων», έχει καθιερωθεί και ως η Παγκόσμια Ημέρα, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, σχετικά με τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν,  τα παιδιά και τους ενήλικες που γεννιούνται με Συγγενείς Καρδιοπάθειες. Για τον Πανελλήνιο Σύλλογο «Η Καρδιά του Παιδιού», είναι μια ξεχωριστή στιγμή, αφού γιορτάζουν όλοι οι μικροί και μεγάλοι μαχητές της ζωής, που έχουν παλέψει και συνεχίζουν να παλεύουν καθημερινά, για την καρδιά τους. Αξίζει λοιπόν, να δώσουμε λίγο από τον χρόνο μας και την προσοχή μας, προκειμένου να ενημερωθούμε γι' αυτό το τόσο σημαντικό θέμα. Σύμφωνα με τα τελευταία ιατρικά δεδομένα, κάθε χρόνο γεννιούνται 700-900 παιδιά με Συγγενείς Καρδιοπάθειες. Οι Συγγενείς Καρδιοπάθειες, μπορούν να προκαλέσουν περισσότερους θανάτους, από οποιαδήποτε άλλη γενετική ανωμαλία, κατά το πρώτο έτος της ζωής του βρέφους. Ο όρος «Συγγενής», δεν αναφέρεται στην κληρονομικότητα, αλλά υποδεικνύει ένα εκ γενετής «σφάλμα» στην καρδιά ή στα αγγεία, που δημιουργείται κατά τον σχηματισμό της καρδιάς του βρέφους. Η σωστή διάγνωση, η πρώιμη παρέμβαση  και έγκαιρη αντιμετώπιση σε συνδυασμό με τη σύγχρονη ιατρική και τις εξελίξεις αυτής, θα επιτρέψουν τουλάχιστον στο 90% των παιδιών αυτών, να φτάσουν μέχρι την ενηλικίωση και θα τους διασφαλίσουν μια φυσιολογική ζωή, καθώς και την πλήρη ένταξή τους στο κοινωνικό σύστημα.
Άλλες σημαντικές παράμετροι που θα οδηγήσουν στην ομαλή έκβαση της υγείας των ασθενών, είναι η εντατική παρακολούθηση, η ψυχολογική στήριξη και η ηθική συμπαράσταση.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών και Ενηλίκων «Η Καρδιά του Παιδιού», εδώ και 41 χρόνια, στηρίζει τους μικρούς και μεγάλους ασθενείς και τις οικογένειες τους, εγκύπτοντας στις πραγματικές τους ανάγκες, βοηθώντας τους να ανταπεξέλθουν στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν λόγω της χρόνιας αυτής πάθησης. Το έργο και ο σκοπός του Συλλόγου επιτυγχάνεται, παρέχοντας υπηρεσίες υγείας, φροντίδας και στήριξης, προς του ασθενείς και τις οικογένειές τους.   Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ: https://kardiapaidiou.gr/
Ο Σύλλογος, ενόψει λοιπόν της Παγκόσμιας Ημέρας και στα πλαίσια των δράσεων του για τον εορτασμό της, θα προβεί στις παρακάτω δράσεις, με σκοπό να στείλει το δικό του μήνυμα αγάπης και υποστήριξης:

  • 14/02/2024. Εθελοντές της «Καρδιάς του Παιδιού» θα βρίσκονται στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens (πλησίον ΗΣΑΠ Νερατζιώτισσας) από τη 1:00 μ.μ έως και τις 19:00, στο επίπεδο 2 του εμπορικού κέντρου και θα διανέμουν το έντυπο ενημερωτικό υλικό του Συλλόγου, καθώς επίσης θα μοιράζουν μικρά δωράκια στους επισκέπτες.
  • 16/02/2024. Οι εθελοντές του Συλλόγου μας, θα βρίσκονται στο Εμπορικό Κέντρο AVENUE στο Μαρούσι (Λ. Κηφισίας 41-47), για μια ακόμη ενημερωτική δράση, από τη 1:00 μ.μ έως και τις 19:00.
  • 18/02/2024. 9ος αγώνας δρόμου για την «Καρδιά του Παιδιού», στο Φόδελε Ηρακλείου. Ο αγώνας πραγματοποιείται κάθε χρόνο και είναι αφιερωμένος στον αείμνηστο Γεώργιο Βουράκη, ο οποίος έχασε τη μάχη του για τη ζωή, έχοντας γεννηθεί με σοβαρή καρδιοπάθεια, καθώς και σε όλους τους πάσχοντες που γεννιούνται με αυτό το πρόβλημα.

Επιπλέον, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα,  Ο Σύλλογος μας, σε συνεργασία με τους Super Heroes GR, επισκέφτηκαν τα νοσηλευόμενα καρδιοπαθή παιδάκια, στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, χαρίζοντας τους λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς, αλλά και πολλά χαμόγελα.
Σας καλούμε λοιπόν και εσείς να συμμετάσχετε στις δράσεις μας, κάνοντας «share» τα σχετικά post και το ενημερωτικό υλικό του Συλλόγου από τη σελίδα μας στο facebook, διαδίδοντας με τον τρόπο αυτό τα μηνύματα για την Παγκόσμια Ημέρα. Επίσης, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας, ώστε να ενημερωθείτε για τις δράσεις και το έργο μας, στηρίζοντας το είτε εθελοντικά είτε κάνοντας δωρεά. Για τις δωρεές μπορείτε να πατήσετε το κουμπί «Κάνε Δωρεά» ή μέσω Τραπέζης στους λογαριασμούς του Συλλόγου: https://kardiapaidiou.gr/δωρεές-ευχαριστίες/.

Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια Ημέραστηρίζουμε τους μικρούς και μεγάλους ήρωες της καρδιάς μαςμε την καρδιά μας!

 

 

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ