«Ψίχουλα οι κυβερνητικές ανακοινώσεις» λέει το αγροτικό μπλόκο στα Πεζών

Petite Perle 300×250

Νέο μπλόκο στα Πεζά έστησαν χθες  Τετάρτη οι αγρότες του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων αποκλείονταν συμβολικά τον κόμβο την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους συναδέλφους τους στην βόρεια Ελλάδα.

Όπως είπαν «ανακοινώθηκαν ψίχουλα που δεν ικανοποιούν βασικά αιτήματά μας. Κουβέντα και καμία δέσμευση για τα τοπικά προβλήματα της Κρήτης όπως η αποζημίωση για την ακαρπία στην ελιά  και για το αμπέλι. Καμία κουβέντα για ενίσχυση στις ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους. Ούτε για το μεταφορικό ισοδύναμο δεσμεύτηκε για ενίσχυση τέτοια που να μην αυξάνεται η τιμή στα αγροτικά εφόδια και να μην μειώνονται οι τιμές στα προϊόντα μας».

Στις 5:00 το απόγευμα της Τετάρτης εξάλλου έχουν συγκαλέσει νέα  συνέλευση στο μπλόκο, για να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους.

«Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, να δυναμώσουμε τα μπλόκο, για να ικανοποιηθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό τα αιτήματα επιβίωσης των αγροτοκτηνοτρόφων» αναφέρει η ανακοίνωσή τους .

Ταυτόχρονα με τα αιτήματα διεκδίκησης προωθήθηκε και η λειτουργία του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων, που πραγματοποίησε την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευσή και προγραμματίστηκαν οι αρχαιρεσίες του για το επόμενο διάστημα.

 

 

Αγροτικά - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ