Η αναθεώρηση της ΚΑΠ στις Βρυξέλλες στις 26 Φεβρουαρίου

Στην κρίσιμη Σύνοδο των Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ

Petite Perle 300×250

Στις 26 Φεβρουαρίου, στις Βρυξέλλες, θα πραγματοποιηθεί το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, στο οποίο με πρωτοβουλία της Βελγικής προεδρίας, συζητούνται οι προτάσεις για αναθεώρηση της ΚΑΠ.

Η συζήτηση αυτή είναι ξέχωρη από τις μεμονωμένες τροποποιήσεις που είχε υποβάλλει η χώρα μας από τον Δεκέμβριο του 2023 και την πρόσφατη έγκριση από το κολλέγιο των Επιτρόπων της απόφασης να επιτραπεί η καλλιέργεια των περίπου 1,5 εκατ. στρεμμάτων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα αγρανάπαυσης, όπως αναφέρει ο agrotypos.

Θα συζητηθούν οι προτάσεις για αναθεώρηση της ΚΑΠ, τις οποίες στηρίζει η συμμαχία από τις χώρες του Νότου που μετέχουν στην EUMED-9, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης.

Σύμφωνα με την Βελγική προεδρία θα γίνει διάλογος για:

την στρατηγική Farm to Fork, δηλαδή από το «Αγρόκτημα ως το πιάτο»
τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2023-2027
Άλλα θέματα ημερήσιας διάταξης θα είναι ενημέρωση από την προεδρία για την υπουργική διάσκεψη με τίτλο: «Βιοασφάλεια και εμβολιασμός: βασικά εργαλεία για την πρόληψη, τον έλεγχο και την εξάλειψη των ασθενειών των ζώων» που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, στις 24 Ιανουαρίου 2024.

Η Δανική αντιπροσωπεία θα παράσχει πληροφορίες σχετικά με τα μονομερή μέτρα διαχείρισης της αλιείας που εισήγαγε το Ηνωμένο Βασίλειο.

Επίσης η αντιπροσωπεία της Λετονίας θα αναφέρει τις προτάσεις της για την Καλή Γεωργική και Περιβαλλοντική Κατάσταση – ΚΓΠΚ 1: «Διατήρηση των μόνιμων βοσκοτόπων βάσει της αναλογίας των μόνιμών βοσκοτόπων σε σχέση με τη γεωργική έκταση».

Αγροτικά - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ