Ομόφυλα ζευγάρια: Ποιοι βουλευτές από την Κρήτη δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο

Petite Perle 300×250

Υπέρ του νομοσχεδίου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών τάχθηκαν κατά τη χθεσινή διαδικασία στη Βουλή, σχεδόν όλοι οι Κρητικοί βουλευτές.

Εξαίρεση αποτέλεσαν οι απόντες Παύλος Πολάκης και Μανώλης Χνάρης ενώ καταψήφισαν οι Μανώλης Συντυχάκης και Γ. Γαυγιωτάκης.
Αναλυτικά:
Θετικά ψήφισαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης, ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης.
Θετικά η βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, επίσης, η βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Σέβη Βολουδάκη και ο βουλευτής στην ίδια εκλογική περιφέρεια, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, αλλά και ο Υφυπουργός Εθν. Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης καθώς και ο Λασιθιώτης Γιάννης Πλακιωτάκης.
Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισε επίσης ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Μαμουλάκης.
Υπερψήφισαν ακόμη οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Φραγκίσκος Παρασύρης, Ελένη Βατσινά και Κατερίνα Σπυριδάκη, Να σημειωθεί ότι μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που απείχαν από τη διαδικασία ήταν και ο Ρεθυμνιώτης βουλευτής, Μανώλης Χνάρης αλλά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης που με ανακοίνωσή του έδωσε εξηγήσεις.
Κατά του νομοσχεδίου ψήφισε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης. Καταψήφισε επίσης ο βουλευτής Ηρακλείου των "Σπαρτιατών¨", Γιώργος Γαυγιωτάκης.

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ