Στην Ινδία θα βρεθεί στις 21-22 Φεβρουαρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Petite Perle 300×250

Διήμερη κρατική επίσκεψη στην Ινδία θα πραγματοποιήσει από τις 21 Φεβρουαρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με στόχο την περαιτέρω εμβάθυνση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα μετά ινδικά μέσα ενημέρωσης, θα είναι η πρώτη επίσκεψη αρχηγού κράτους της Ελλάδας στην Ινδία εδώ και 15 χρόνια.

Οι σχέσεις Ινδίας – Ελλάδας αναβαθμίστηκαν σε «στρατηγική εταιρική σχέση» κατά την επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στην Ελλάδα τον περασμένο Αύγουστο, σημειώνει το Hindu και προσθέτει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο κύριος προσκεκλημένος και κεντρικός ομιλητής στο διάλογο της Ραϊσίνα στο Νέο Δελχί, ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας το Σάββατο, ανακοινώνοντας την επίσκεψή του.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από ανώτερους αξιωματούχους και μια υψηλόβαθμη επιχειρηματική αντιπροσωπεία.

Περαιτέρω ενίσχυση της εταιρικής σχέσης μεταξύ Ινδίας – Ελλάδας

«Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Μητσοτάκη αναμένεται να ενισχύσει και να εμβαθύνει περαιτέρω τη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ της Ινδίας και της Ελλάδας», δήλωσε το ινδικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί επίσης τη Βομβάη πριν επιστρέψει στην Αθήνα.

«Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι και ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης θα έχουν διμερείς συνομιλίες και ο πρωθυπουργός Μόντι θα παραθέσει επίσης γεύμα προς τιμήν του επισκέπτη αξιωματούχου», ανέφερε το ινδικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα σημείωσε ότι οι σχέσεις Ινδίας-Ελλάδας βασίζονται σε κοινές πολιτιστικές αξίες, δέσμευση για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης, συνεργασία στους τομείς της ασφάλειας και της άμυνας, της ναυτιλίας, της ναυτιλίας και χαρακτηρίζονται από σύγκλιση σε περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα. Οι δύο χώρες συνεργάζονται επίσης στενά σε διάφορα πολυμερή φόρουμ.

πηγή: iefimerida.gr

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ