Απόβαση κρητικών αγροτών στο Σύνταγμα με προσυγκεντρώσεις απόψε στα λιμάνια Ηρακλείου και Σουδάς

Τα μπλόκα Πεζών και στα Μεγάλα Χωράφια απευθύνουν πρόσκληση για μαζική συμμετοχή

Petite Perle 300×250

Προσυγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου θα κάνουν σήμερα Δευτέρα το απόγευμα στις 7:30 οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι των Αγροτικών Συλλόγων Αστερουσίων και Ηρακλείου καθώς και η Επιτροπή Αγώνα του Τυμπακίου που θα μεταβούν στο αυριανό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Αντίστοιχα ραντεβού στο λιμάνι της Σούδας στις 8 έδωσαν και οι αγρότες της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων. Οι τελευταίοι μάλιστα απεύθυναν πρόσκληση πέραν των αγροτών και των κτηνοτρόφων και στους εργατοϋπάλληλους του νομού για συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Συντάγματος.
Η συμμετοχή τους για την απόβαση στην Αθήνα μετά την κοροϊδία της κυβέρνησης και τα ψίχουλα που έδωσε στους αγρότες των μπλόκων αποτελεί μονόδρομο, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι αγρότες από το μπλόκο των Πεζών.
Απαιτούν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που τους εξοντώνουν, όπως λένε, και διεκδικούν να παραμείνουν στα χωράφια τους και στα χωριά τους να συνεχίσουν να παράγουν ποιοτικά προϊόντα, που να μπορεί να τα απολαμβάνει φθηνά ο καταναλωτής.
Επιπλέων διεκδικούν την μείωση του κόστους παραγωγής, με μέτρα όπως αγροτικό αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν 7 λεπτά/Kwh στο αγροτοκτηνοτροφικό ρεύμα, επιδότηση μέσων, εφοδίων, ζωοτροφών, μεταφοράς των προϊόντων μας και κατάργηση του ΦΠΑ.
Απαιτούν να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ και να γίνει επαναδιαπραγμάτευση πάνω σ' αυτήν, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε καλλιέργειες που έχουν απώλεια παραγωγής η οποία δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ, όπως ενίσχυση για την ακαρπία στην ελιά με 200 ευρώ το στρέμμα αλλά και τα άλλα προϊόντα που έχουν πληγεί από τις καιρικές συνθήκες, από ασθένειες και μύκητες όπως τα αμπέλια και τα εσπεριδοειδή καθώς και σε προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής που πουλήθηκαν κάτω από το κόστος παραγωγής.
Επίσης απαιτούν αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για όλες τις ζημιές και νόσους στο 100% της πραγματικής ζημιάς, και όχι της ασφαλισμένης αξίας.
Οι αγρότες των μπλόκων των Πεζών ζητούν ακόμη να ληφθούν μέτρα και να γίνονται έλεγχοι από την κυβέρνηση για να σταματήσουν οι «ελληνοποιήσεις» προϊόντων φυτικής, ζωικής και μελισσοκομικής παραγωγής, τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, κατάργηση των λογιστικών βιβλίων για τζίρο έως 40.000 ευρώ και έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας.

Αγροτικά - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ