Η Καρδιά του Παιδιού για τον αγώνα δρόμου στο Φόδελε (φωτογραφίες)

Petite Perle 300×250

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 διεξήχθη στο Φόδελε Ηρακλείου Κρήτης ο  αγώνας δρόμου για τη στήριξη του Πανελλήνιου Συλλόγου ''Η Καρδιά  του Παιδιού'', που δραστηριοποιείται εδώ και 41 χρόνια, παρέχοντας βοήθεια σε οικογένειες που τα παιδιά τους πάσχουν από  συγγενείς καρδιοπάθειες.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου: Ο αγώνας πραγματοποιείται στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Συγγενών Καρδιοπαθειών που τιμάται στις 14 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου με δύο διαδρομές 7 και 10,5 μέτρων μέσα σε  ένα καταπράσινο και  πανέμορφο φυσικό τοπίο. Ο αγώνας γίνεται κάθε χρόνο στη μνήμη του Γεώργιου Βουράκη, ατόμου με συγγενή καρδιοπάθεια. Απεβίωσε σε ηλικία 30 ετών, ενώ φέτος συμπληρώνονται 13 χρόνια  από το θάνατό  του. Υπέμεινε με καρτερικότητα και απαράμιλλο θάρρος την  ασθένειά του και αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα για τους υπόλοιπους.
Ειδικά φέτος ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στον αείμνηστο δρομέα της ομάδας «Καρδιά του Παιδιού», Γιάννη Βογιατζάκη.

Ο Γιάννης έφυγε από κοντά μας τόσο πρόωρα και απροσδόκητα, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Οι φίλοι του θα τον θυμούνται πάντοτε  με αγάπη και απεριόριστη εκτίμηση ως έναν αδαμάντινο χαρακτήρα  και ακέραιο άνθρωπο. Έτρεξαν στον αγώνα  για το δικό τους Γιάννη, τιμώντας τις στιγμές… τις ώρες… τις μέρες …κατά τις οποίες συμπορεύτηκαν και οι οποίες θα μείνουν χαραγμένες  στην καρδιά τους για πάντα!

Εκατοντάδες μικροί  και μεγάλοι έτρεξαν στον αγώνα μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, αλλά και βαθιάς επίγνωσης ότι διεξάγεται για έναν ιερό σκοπό. Μέσα σε ένα οικογενειακό κλίμα, γονείς έτρεξαν χέρι -χέρι  με τα παιδιά τους και δήλωσαν παρών, δείχνοντας την ευαισθησία τους για τα παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες. Το πνεύμα ανθρωπισμού και ενσυναίσθησης, καθώς και η δημιουργία μιας κοινωνίας αλληλεγγύης, αποτελούν τα εχέγγυα για την έμπρακτη στήριξη των παιδιών αυτών. Εν κατακλείδι, ο αγώνας δρόμου για την «Καρδία του Παιδιού» φιλοδοξεί να προσθέτει  κάθε χρόνο ένα λιθαράκι σε αυτήν την προσπάθεια, έχοντας πάντοτε δίπλα του την αμέριστη συμπαράσταση των φίλων δρομέων και των οικογενειών τους.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από την ομάδα δρομέων «ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» με συνδιοργανωτή τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φόδελε, τη στήριξη της Τοπικής Κοινότητας Φόδελε και τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Μαλεβιζίου.

Όπως κάθε χρόνο, κληρώθηκαν στους συμμετέχοντες πολλά δώρα από χορηγούς του αγώνα. Κάθε δρομέας έλαβε στον τερματισμό του ποικίλα αρτοσκευάσματα που προσέφεραν τοπικές επιχειρήσεις του Φόδελε και του Ηρακλείου και φυσικό χυμό της οικογένειας Χριστοδούλου.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Φόδελε προσέφερε σε όλους τους δρομείς μπουφέ με κεράσματα και φυσικό χυμό πορτοκαλιού, χαρακτηριστικού προϊόντος της περιοχής.

Ακολουθεί ο πίνακας με τους νικητές της γενικής κατάταξης και στους δύο αγώνες.
7χλμ

Θεση Επώνυμο Όνομα χρόνος Σύλλογος
1ος Σηφάκης Εμμανουήλ 25'17'' Σ.Δ.Υ.Μεγαλόνησος
2ος Μπαλώμενάκης Χαράλαμπος 26'31'' ΚΥΔΩΝ
3ος Κολομίτσεβ Άγγελος 31'10'' Σ.Δ.Υ.Μεγαλόνησος
1η Σμυρνάκη Αλεξάνδρα 30'23΄΄ ΠΗΓΑΣΟΣ
2η Ροκάκη Αικατερίνη 36'06'' Σ.Δ.Υ.Μεγαλόνησος
3η Λιονάκη Δήμητρα 37'07''

10.5 χλμ

Θεση Επώνυμο Όνομα χρόνος Σύλλογος
1ος Συλλιγνάκης Εμμανουήλ 40'21'' ΣΦΑΚΑ
2ος Μαγκαφουράκης Εμμανουήλ 41'13'' ΧΟΧΛΙΟΣ
3ος Καμπαξής Παντελής 41'41'' Σ.Μ.Κ.ΙΚΑΡΟΣ
1η Πρωτογεράκη Αίμιλη 47'09΄΄ Α.Ο.ΛΑΣΙΘΙΟΥ
2η Salassa Carolina 47'44''
3η Νούσια Όλγα 50'27''

Τέλος σας επισυνάπτουμε τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα από την ηλεκτρονική χρονομέτρηση

9ος ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 7000m (chronolog.gr)

9ος ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 10500m (chronolog.gr)

Επίσης συμμετείχαν δεκάδες δρομείς και πεζοπόροι,  χωρίς καταγραφή χρόνου καθώς δεν είχαν προλάβει να κάνουν ηλεκτρονική εγγραφή, αλλά ενίσχυσαν τον Πανελλήνιο Σύλλογο «Η Καρδιά του Παιδιού»

Ευχαριστούμε από καρδιάς, το Δήμο Μαλεβιζίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φόδελε, την Τοπική Κοινότητα Φόδελε, όλους τους χορηγούς του αγώνα και όλους τους συμμετέχοντες.

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ