Tραγωδία στην Κρήτη – Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο αγνοούμενοι στα Σφακιά

Petite Perle 300×250

Τραγική κατάληξη στις έρευνες για τον εντοπισμό των δύο Ρεθυμνιωτών, οι οποίοι την Κυριακή βγήκαν με το κανό τους στη θάλασσα και παρασύρθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr αρχικά απο ιδιωτικό σκάφος βρέθηκε ο 50χρονος χειριστής του καγιάκ, ο οποίος εντοπίστηκε δίπλα στο ημιβυθισμένο σκάφος του μεταξύ Γαύδου και Πλακιά.

Λίγα λεπτά αργότερα, νεκρός βρέθηκε και ο 44χρονος.

Τις σωρούς των δύο ατόμων περισυνέλλεξε το λιμενικό σώμα για τη μεταφορά τους στο λιμάνι των Σφακίων.

Το χρονικό

Οι 2 άνδρες ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής με το κανό τους από τη Χώρα Σφακίων, με καλές καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, λίγο αργότερα ξαφνικοί άνεμοι παρέσυραν το κανό στα ανοιχτά. Άμεσα ειδοποίησαν τόσο τις λιμενικές αρχές όσο και οικεία τους πρόσωπα για το τι τους συνέβη.

Ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό τους. Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ξεκίνησαν έρευνες στις οποίες συμμετείχαν συνολικά, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος, δύο ιδιωτικά σκάφη, δύο αλιευτικά σκάφη, τρία παραπλέοντα πλοία, ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV), ενώ απογειώθηκαν και δύο ελικόπτερα, ένα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα του Πολεμικού Ναυτικού, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

 

zarpanews.gr

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ