Θρήνος για τον Τάσο και τον Κώστα – Έσβησαν στη μεγάλη τους αγάπη, τη θάλασσα

Petite Perle 300×250

Η θάλασσα και το ψάρεμα ήταν η μεγάλη τους αγάπη. Και τη μοιράζονταν ο Κώστας Μανετάκης και ο Τάσος Θεοδοσίου, που το πρωί της Κυριακής ξεκίνησαν για μία ακόμα θαλάσσια βόλτα, που δυστυχώς έμελλε να είναι η τελευταία τους.

Στο άκουσμα της τραγικής είδησης , η κοινωνία του Ρεθύμνου παραμένει συγκλονισμένη, καθώς πρόκειται για δύο ιδιαίτερα αγαπητά και γνωστά μέλη της.

Το χρονικό της τραγωδίας

Οι δύο άντρες 44 και 50 ετών αντίστοιχα, ο Τάσος Θεοδοσίου πατέρας δύο παιδιών και εργαζόμενος στη ΣΥΦΑΡ-ΣΥΦΑΚ και ο Κώστας Μανετάκης ιδιοκτήτης καταστήματος με είδη αλιείας, είχαν βγει την Κυριακή με τα κανό τους, ανοιχτά των Σφακίων προκειμένου να απολαύσουν το αγαπημένο τους χόμπι.

Οι καλές ωστόσο καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή δεν κράτησαν για πολύ, με αποτέλεσμα λίγα μίλια ανοιχτά της Χώρας Σφακίων, οι δύο έμπειροι άντρες να παρασυρθούν από τους ανέμους και παρά τις προσπάθειές τους να μην καταφέρουν να επιστρέψουν.

Έχοντας πάνω τους τα κινητά τους τηλέφωνα και φορώντας κατάλληλο εξοπλισμό – ισοθερμικά αλλά και σωσίβια – ενημέρωσαν άμεσα πως κινδυνεύουν. Έκτοτε στήθηκε επιχείρηση με τη συμμετοχή ιδιωτικών σκαφών, του Λιμενικού, με τη συνδρομή ελικοπτέρων και drone αλλά και πλοίου της ΑΝΕΔΚΥΚ, το οποίο είχε αποπλεύσει από τη Γαύδο με προορισμό την Αγία Ρουμέλη και άλλαξε κατεύθυνση κινούμενο προς στα Σφακιά προκειμένου να συνδράμει στην επιχείρηση εντοπισμού, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Το τελευταίο στίγμα τους εντοπίστηκε την Κυριακή το μεσημέρι 1,5 ναυτικό μίλι ανατολικά των Σφακίων και έκτοτε δεν είχαν δώσει σημεία ζωής.

Οι πολύωρες έρευνες συνεχίστηκαν με αμείωτο ρυθμό απ' όλες τις δυνάμεις που επιχειρούσαν στην περιοχή. Το πρωί της Δευτέρας, ιδιωτικό σκάφος, 7 ναυτικά μίλια ανοιχτά των Σφακίων ανάμεσα στην Γαύδο και τον Πλακιά επιβεβαίωσε δυστυχώς το χειρότερο σενάριο και τους φόβους όλων όσοι αναζητούσαν εναγωνίως τους δύο φίλους. Αρχικά εντοπίστηκαν τα κανό και στη συνέχεια και οι σοροί των δύο ανδρών που μεταφέρθηκαν στο Κ.Υ της Χώρας Σφακίων.

Οι σοροί των άτυχων ανδρών αναμένεται να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου φως στα ακριβή αίτια του θανάτου τους, θα ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή.

Πηγή: goodnet.gr

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ