Έφθασαν το πρωί στην Αθήνα οι αγρότες από την Κρήτη

Petite Perle 300×250

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση στον αγροτικό κόσμο ενόψει του συλλαλητηρίου στο κέντρο των Αθηνών. Το απόγευμα της Δευτέρας, στο Κάστρο Βοιωτίας, έκαναν την εμφάνισή τους τα τρακτέρ από τη Θεσσαλία και τη Φθιώτιδα με τους συναδέλφους τους στο μπλόκο του Κάστρου να τους υποδέχονται με χειροκροτήματα.

Πρώτο σημείο συνάντησης των αγροτών και των κτηνοτρόφων από τη Λάρισα και το Βόλο ήταν στη Λαμία (στο ύψος της Ανθήλης). Εκεί ενώθηκαν με συναδέλφους τους από την Καρδίτσα και μαζί με αυτούς από την Φθιώτιδα ξεκίνησαν το ταξίδι τους για το Κάστρο Βοιωτίας.

Περίπου 200 αγρότες ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την Κρήτη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών της κινητοποίησης. Λίγο μετά τις 6 το πρωί έφτασαν στην πρωτεύουσα με τα πλοία της γραμμής από Ηράκλειο και Χανιά, εκπροσωπώντας την αγροτική φωνή της Κρήτης στο συλλαλητήριο.

Τί δήλωσαν από το λιμάνι του Πειραιά:

Μιλώντας στα ΜΜΕ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αγροτών στα Χανιά, Μανούσος Σταυριανουδάκης τόνισε:  «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και περιμένουμε δικαίωση»

 

 

«Ζητάμε από την κοινωνία να είναι μαζί μας» είπε στο MEGA, αγρότης από την Κρήτη. «Το θέμα δεν αφορά εμάς μόνο. Εχει σχέση και με το να μπορεί ο κόσμος να αγοράζει φτηνά και ποιοτικά προϊόντα».

«Θέλουν να μας πετάξουν έξω από τη γη μας» κατήγγειλε ένας άλλος.

«Παράγω λάδι. Πέρσι μας το πήραν 4 ευρώ και εσείς το αγοράζετε 14» σημείωσε ένας ελαιοπαραγωγός.

 

 

Περιπολικά της αστυνομίας, καθ' όλη τη διάρκεια της διέλευσης των οχημάτων κατά μήκος του εθνικού δικτύου, συνόδευαν τα αγροτικά οχήματα που δεν κινούνταν με περισσότερα από 40 χιλιόμετρα ανά ώρα σε ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Από τη Βόρεια Ελλάδα αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Ημαθία έχουν ήδη φορτώσει εννέα τρακτέρ σε νταλίκες για να τα μεταφέρουν μέχρι το Κάστρο Βοιωτίας ενώ με τον ίδιο τρόπο αναμένεται να ταξιδέψουν άλλα έξι τρακτέρ.

Θα επιτραπεί στους αγρότες να σταθμεύσουν τα τρακτέρ στο κέντρο κατά τη διάρκεια της νύχτας και θα είναι υποχρεωτικά ανοιχτές οι δύο λωρίδες της οδού Πανεπιστημίου, προκειμένου να μην μπλοκάρεται η κίνηση, ενώ τους απαγορεύτηκε το να περιφέρονται άσκοπα με τα τρακτέρ στο κέντρ

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ