Ένταση για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην Ιεράπετρα

Petite Perle 300×250

 – Καταστηματάρχες και εργαζόμενοι απέναντι στα ΜΑΤ

Ένταση στην Ιεράπετρα για την εκτέλεση των 52 πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών σε καταστήματα στο παραλιακό μέτωπο.

Ο εργολάβος βρίσκεται στην περιοχή του φρουρίου Καλέ για να ξεκινήσει τις κατεδαφίσεις ενώ ισχυρή δύναμη της αστυνομία και ματ βρίσκονται απέναντι από καταστηματάρχες, εργαζόμενους και πολίτες που ζητούν να μην προχωρήσουν τα μηχανήματα.

Όπως δήλωσε  ο πρόεδρος των καταστηματαρχών εστίασης και καφέ μπαρ Μανόλης Μιχελαράκης, οι επαγγελματίες ζητούν αναβολή των κατεδαφίσεων μέχρι τον Οκτώβριο με το τέλος της τουριστικής σεζόν για να μην καταστραφούν οικονομικά και μείνουν στο δρόμο πάνω από 350 εργαζόμενοι.

Όπως τονίζει η μαζική συμμετοχή στη διαμαρτυρία θα είναι η τελευταία ελπίδα μήπως και αποφευχθούν οι κατεδαφίσεις, που θα ήταν καταστροφικές για τα εισοδήματά τους, ενόψει μάλιστα και του καλοκαιριού.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Μανόλης Φραγκούλης που δήλωσε  ότι είναι υπέρ τη νομιμότητας ωστόσο και εκείνος ζητά αναβολή των κατεδαφίσεων μέχρι τον Οκτώβριο. Ο ίδιος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να δοθεί η χρηματοδότηση από τα υπουργεία για την ανάπλαση όλου του παραλιακού μετώπου από το φρούριο του Καλέ μέχρι το Γυμναστήριο που θα λύσει και πολλά προβλήματα.

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ