Η μεγαλειώδης πορεία των αγροτών στο Σύνταγμα

Petite Perle 300×250

Διαστάσεις παλλαϊκού συλλαλητηρίου κατά της κυβέρνησης λαμβάνει η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα. Η ακρίβεια, η αδυναμία πρόσβασης του κόσμου, των νέων, των εργαζόμενων, των επαγγελματιών στα βασικά αγαθά, γιγαντώνει το κύμα οργής κατά της κυβέρνησης που δείχνει ανήμπορη να βρει και να εφαρμόσει λύσεις.

Στο Σύνταγμα βγήκαν χιλιάδες πολίτες, στοιχήθηκαν πίσω από τα τρακτέρ τα κόμματα της αντιπολίτευσης και το μήνυμα που στέλνουν είναι παραπάνω από ηχηρό.

Αγρότες: Τα τρακτέρ κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας στο μεγάλο συλλαλητήριο  στο Σύνταγμα

«Δίνουμε υπόσχεση ότι εάν δεν λυθούν τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου ο αγώνας θα συνεχιστεί» δήλωσε κατά την ομίλα του ο Κώστας Τζέλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Καρδίτσας και μέλος του Συντονιστικής επιτροπής μπλόκων.

 

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο Μανόλης Χνάρης, Βουλευτής Ρεθύμνης και Υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε:

«Η παρουσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής συμβολίζει την ισχυρή μας βούληση να στηρίξουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών.

Τα αναποτελεσματικά μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν απαντούν στα πραγματικά προβλήματα.

Αγρότες: Στο Σύνταγμα τα τρακτέρ - Live οι εξελίξεις - ΤΑ ΝΕΑ

Η εκρηκτική αύξηση του κόστους παραγωγής, η κακή διαχείριση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, οι καθυστερήσεις στην καταβολή ενισχύσεων από τον ΕΛΓΑ, τα κόκκινα δάνεια των αγροτών, καθώς και η έλλειψη εργατών γης έχουν φέρει τον αγροτικό κόσμο της χώρας σε απόγνωση».

Στην τελική ευθεία για την Αθήνα οι αγρότες: Σχέδιο για διανυκτέρευση με τα  τρακτέρ στο Σύνταγμα - CNN.gr

 Κουτσούμπας: «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, πρέπει να σταματήσει την κοροϊδία»

«Χαιρετίζουμε εδώ στην καρδιά της Αθήνας, στην καρδιά της Ελλάδας, τους Έλληνες αγρότες. Ο αγώνας είναι δίκαιος, τα αιτήματα τους είναι δίκαια. Είμαστε στο πλευρό τους. Όλη η Αθήνα, όλη Ελλάδα είναι στο πλευρό τους.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, πρέπει να σταματήσει την κοροϊδία. Πρέπει να ικανοποιήσει τα αιτήματα των αγροτών. Δεν μπορεί να ανακαλύπτει τις αντοχές της οικονομίας και τους δημοσιονομικούς στόχους όταν είναι να δώσει λεφτά για τους αγρότες, όταν είναι να δώσει αποζημιώσεις, όταν είναι να δώσει για τον λαό και απλόχερα να τα δίνει σε λίγους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Εγγυημένες τιμές τώρα, αφορολόγητο πετρέλαιο τώρα, 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα το ρεύμα. Αυτά ζητάνε οι αγρότες. 100% αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ. Υποδομές στην αγροτική παραγωγή, φθηνό κόστος παραγωγής. Οι έμποροι και οι βιομήχανοι πουλάνε πολύ ακριβά στους αγρότες εφόδια και μέσα και την άλλη ώρα τα αγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές. Τώρα να έρθουν εγγυημένες κατώτερες τιμές. Να σταματήσουν οι ελληνοποιήσεις ξένων προϊόντων και να παρθούν μέτρα για να ανασάνει η ελληνική αγροτιά, έτσι ώστε να έχουν ποιοτικά και φθηνά προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ και όχι να την πληρώνει ο λαός.

Καλή δύναμη σε όλους και όλες» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο συλλαλητήριο των αγροτών.

 

 Κασσελάκης: «Να μη δουν οι αγρότες τη γη τους να πηγαίνει στη ρευστοποίηση»

«Οι αγρότες αγκομαχούν για να επιβιώσουν. Οι καταναλωτές αγκομαχούν να επιβιώσουν. Υπάρχει ένα καρτέλ στη μέση, μεσάζοντες και ολιγοπώλια. Να επέμβει το κράτος άμεσα. Να μην υπάρχει αυτή η κοροϊδία. Να καταργηθεί ο φόρος στο αγροτικό πετρέλαιο μόνιμα. Να υπάρχει πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα. Επιτέλους να γίνει μια ρύθμιση οφειλών ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μη δουν τη γη τους να πηγαίνει στη ρευστοποίηση. Απλά πράγματα να γίνουν άμεσα» ήταν η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη από το πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Μπήκαν στο Σύνταγμα οι αγρότες (Pics & vid)- Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί  τώρα στην Αθήνα (ΧΑΡΤΗΣ) | workenter.gr

 

 

Αγρότες: Στο Σύνταγμα τα τρακτέρ - Όλες οι εξελίξεις | workenter.gr

 

Αγρότες: Την Τρίτη τα τρακτέρ στην Αθήνα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

πηγή: www.tanea.gr

 

Αγροτικά - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ