Καταγγέλλουν αντιδημοκρατική λειτουργία στον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου

Petite Perle 300×250

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η πλειοψηφούσα παράταξη του εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου ξεπερνάει κάθε έννοια δημοκρατικής και καταστατικής λειτουργίας του συλλόγου, πρακτική που θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές.

Πιο συγκεκριμένα:

Μας ζητήθηκε από την γραμματέα (υπάλληλο) του συλλόγου αν έχουμε θέματα προς συζήτηση να μπουν στην ημερήσια διάταξη του προγραμματισμένου Διοικητικού Συμβουλίου για τις 19/02/24 (όπως άλλωστε γινόταν μέχρι σήμερα). Προτείναμε σαν επιπλέον θέματα α. Την συμμετοχή μας στην ήδη αποφασισμένη  απεργιακή κινητοποίηση για τις 28/02/24 και β. να συζητήσουμε τα θέματα προς διεκδίκηση όπως το φορολογικό, η ακρίβεια,  ψηφιακός μετασχηματισμός,  κλπ. Θέματα δηλ. που απασχολούν άμεσα τον κλάδο μας.

Χθες 19/02/24  σε προγραμματισμένο ΔΣ, συνάδελφος της παράταξης μας Καρύδης Γιώργος, έβαλε θέμα για την απουσία των δυο θεμάτων από την ημερήσια διάταξη.

Η απάντηση του προέδρου M. Kουμαντάκη ήταν ότι "τα θέματα τα βάζω εγώ".

ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΟΥΤΕ ΣΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ για να αποφασίσει το ΔΣ αν θα το συζητήσουμε.

Δεν ήθελε δηλ. ο πρόεδρος να συζητήσουμε για την αναδουλειά, για την ακρίβεια, το νέο φορολογικό, τους πλειστηριασμούς, το έγκλημα στα Τέμπη που δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο κλπ., ζητήματα δηλ. που απασχολούν τον κάθε ένα μικρό έμπορο και αυτοαπασχολούμενο της πόλης μας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την στάση του προέδρου Μ. Κουμαντάκη αλλά και των υπολοίπων παρόντων μελών της παράταξης ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ που αρκέστηκαν στα λεγόμενα του προέδρου τους.

Είναι αυτοί, που χρόνια θολώνουν τα νερά καλώντας σε αναμονή, πότε για να "ερμηνεύσουμε" τις προθέσεις των κυβερνήσεων, πότε για να δούμε τι θα κερδίσουμε με τον κοινωνικό διάλογο ή με τα δικαστήρια.

Είναι αυτοί που δεν καλούνε σε γενικές συνελεύσεις αφήνοντας έτσι τους συναδέλφους εμπόρους χωρίς ενημέρωση, χωρίς να συμμετέχουν σε κρίσιμες αποφάσεις. Τους ξέρουμε πια καλά.

Καλούμε τους συνάδελφους εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους να μην έχουν καμμιά εμπιστοσύνη σε αυτή τη διοίκηση για τη λύση των προβλημάτων που μας απασχολούν καθημερινά.

Καλούμε σε ΔΣ με θέμα την απόφαση για συμμετοχή στην απεργία στις 28 Φλεβάρη.

Στις 28/2 βγαίνουμε ξανά στον δρόμο. Δίνοντας συνέχεια στις μαζικές κινητοποιήσεις του Νοέμβρη.

Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας.

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ