Ρέθυμνο: Σε κινητοποίηση η Πυροσβεστική από άνδρα που απειλούσε να πέσει στο κενό

Petite Perle 300×250

Λήξη συναγερμού στην  υπόθεση με τον 34xρονο άνδρα απο τη Βουλγαρία που απειλούσε να πέσει από πολυκατοικία στο κέντρο του Ρεθύμνου, αφού μετά από δύο περίπου ώρες ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες της ΕΚΑΜ, που έφτασαν στο Ρέθυμνο, κατάφεραν να τον πείσουν και να τον απομακρύνουν από την ταράτσα. 

Στο σημείο επί της οδού Τρανταλίδου και Δημητρακάκη γωνία το οποίο παρέμεινε αποκλεισμένο, βρίσκονταν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΛ.ΑΣ με ειδικό διαπραγματευτή και ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες της ΕΚΑΜ που κατάφεραν να τον προσεγγίσουν και να τον απομακρύνουν από την ταράτσα.

Ο άντρας σε έξαλλη κατάσταση δεν μπορούσε να ηρεμήσει παρά τις προσπάθειες των ειδικών, του διαπραγματευτή και ψυχολόγων. Αντίθετα, συνεχώς απειλούσε πως θα πέσει, βρισκόταν πιθανότατα σε κατάσταση μέθης και ζητούσε να του "φέρουν την σύζυγο του" με την οποία είχαν χωρίσει, γεγονός που φαίνεται ότι δεν άντεξε. 

Και όχι μόνο δεν ηρεμούσε, αλλά έπαιρνε και κεραμίδια από την ταράτσα της πολυκατοικίας που βρισκόταν και τα πετούσε κάτω. Έτσι, οι αστυνομικοί εκκένωσαν τον δρόμο, απομάκρυναν τους πολίτες, που είχαν συγκεντρωθεί για να μην προκληθεί κάποιος τραυματισμός.

Περίπου 2.5 ώρες μετά την αρχή του περιστατικού οι ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί κατάφεραν να τον προσεγγίσουν στην ταράτσα χωρίς να τους καταλάβει, να τον ακινητοποιήσουν και να τον μεταφέρουν στο τζιπ της αστυνομίας, με το οποίο τον απομάκρυναν.

Η επιχείρηση είχε στηθεί με τη συμμετοχή ειδικά εκπαιδευμένων στελεχών της ΕΜΑΚ και της ΕΛ.ΑΣ ενώ είχε στηθεί και ειδικός εξοπλισμός καθώς και σωστικό φουσκωτό στρώμα. Στην επιχείρηση είχε προστεθεί και drone.

O άντρας μεταφέρθηκε απο τους αστυνομικούς στο ΑΤ Ρεθύμνου.

Πηγή: www.goodnet.gr

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ