Ελεύθερος ο παλαιοχριστιανός της Κορινθίας: «Χάρη τους κάνω που δουλεύω ακόμα»

Petite Perle 300×250

Ελεύθερος αφέθηκε μέχρι τη δίκη ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός», Μανώλης Καλαϊτζιδάκης.

Βγαίνοντας από τα δικαστήρια, απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τη δουλειά του στον δήμο Ερέτριας-Αμαρύνθου, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «χάρη τους κάνω που δουλεύω ακόμα». Μάλιστα, κάλεσε τους ανθρώπους «γυρίσουν την πλάτη» στην κοινωνία γιατί «μόνο τότε σας ακούνε».

Αναφερόμενος στα όσα είδε στα κρατητήρια είπε:

«Μέσα στα κρατητήρια, γνώρισα τον Φρέντι έναν Αλβανό 30 χρόνια εδώ που τώρα θυμήθηκαν ότι δεν έχει χαρτιά. Γνώρισα τον Αποστόλη μάγειρας στις φυλακές Κορυδαλλού. Γνώρισα τον Γιώργο σταφιδοπαραγωγό που του παίρνουν μόνο 65 λεπτά τη σταφίδα και του κλέβουν τον κόπο του, γνώρισα τον Γιώργο που έχει ουζερί και του πήραν το δίπλωμα για ένα ποτήρι παραπάνω. Γνώρισα τους αδικημένους της ζωής.

Θα κάνω μια δήλωση γι' αυτούς. Μη φωνάζετε δεν σας ακούνε. Γυρίστε τους την πλάτη, μόνο τότε σας ακούνε. Όταν τους γύρισα την πλάτη ενδιαφερθήκανε. Κάτι μου είπαν για την κόρη μου που μεγάλωσε στο Χαμόγελο του Παιδιού, κανείς δεν ήρθε από το κράτος για να δει τι συμβαίνει στα ιδρύματα. Έρχεται η κοινωνία και μετά σου ζητάει τα ρέστα τι δεν έκανες καλά.

Αρνήθηκα και το DNA και τη δακτυλοσκόπηση και οποιοδήποτε βιομετρικό στοιχείο για λόγους πίστης. Δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε άλλο. Ένα σύστημα καταστρέφει τους ανθρώπους για μικροπράγματα. Δεν γνωρίζω, δεν είχα ούτε τηλέφωνο. Ήθελε να γίνει σήμερα η δίκη ο δικηγόρος μου με βοήθησε. Δεν έχω πειράξει κάποιον».

ieidiseis.gr

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ