Κρήτη: Δήμος επέβαλλε πρόστιμο 20.000 και τώρα πρέπει να το επιστρέψει!

Petite Perle 300×250

Κατάληψη κοινόχρηστου χώρου με την ανοχή της ελληνικής γραφειοκρατίας, είναι ο τίτλος που θα περιέγραφε την κατάσταση σε τμήμα της πλατείας Δικαστηρίων στα Χανιά.

Συγκεκριμένα, ψητοπωλείο της πλατείας δικαιώθηκε από το Δικαστήριο όπου είχε προσφύγει για να προσβάλει πρόστιμο 20.000 ευρώ που του είχε επιβάλλει το 2019 ο Δήμος Χανίων και τώρα ο ιδιοκτήτης περιμένει να του επιστραφούν τα χρήματα που είχε καταβάλλει.

Ο λόγος της δικαίωσης;  Όχι ότι δεν είχε καταλάβει παράνομα και χωρίς άδεια δημόσιο χώρο, αναπτύσσοντας τραπεζοκαθίσματα επί της πλατείας, αλλά το γεγονός ότι τη δικαιοδοσία για τον συγκεκριμένο χώρο δεν την έχει ο Δήμος Χανίων αλλά η υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων στο Ηράκλειο και ως εκ τούτου ο Δήμος δεν είχε αρμοδιότητα να κάνει ελέγχους και να βεβαιώνει παραβάσεις.

Όπως έκανε γνωστό ο αντιδήμαρχος Τάσος Αλόγλου στα μέλη της δημοτικής επιτροπής, μετά από αυτό, ο Δήμος προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και από το 2020 διαχειρίζεται πλέον την πλατεία και προχωρά σε παραχωρήσεις σύμφωνα με τον νόμο.

«Ωστόσο τότε, δεν είχαμε την δικαιοδοσία να κάνουμε ελέγχους»σημείωσε εξηγώντας ότι από τα 20.000 ευρώ η επιχείρηση κατέβαλε τα 8.000. «Αυτός προσέφυγε και δικαιώθηκε. Από τα 8.000 πρέπει να επιστρέψουμε τα 4.000 γιατί για ένα μικρό τμήμα του χώρου που είχε κατηληφθεί είχαμε το δικαίωμα» εξήγησε.

zarpanews.gr

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ