Τραϊανός Δέλλας: "Πάρα πολλή δουλειά και λίγα λόγια"

Petite Perle 300×250

Ο τεχνικός του ΟΦΗ μετά το τέλος της προπόνησης της Τετάρτης μίλησε στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΟΦΗ και οι οποίοι βρέθηκαν στο "Βαρδινογιάννειο".

Αναλυτικά όσα είπε ο Τραϊανός Δέλλας:

Για την ισορροπία που βρήκε ο ΟΦΗ: "Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρούμε ισορροπία. Αυτό χρειάζεται η ομάδα, ισορροπία και αμυντικά και επιθετικά, προφανώς για να κερδίσεις ένα παιχνίδι δεν μπορείς να παίζεις μόνο αμυντικά. Προσπαθούμε να πούμε στα παιδιά τις πρώτες αυτές ημέρες το πόσο σημαντικό είναι να κρατάμε εμείς την μπάλα και να μην την τρέχουμε πίσω από αυτήν, γιατί και κουραζόμαστε, αλλά και ο αντίπαλος έχει την ευκαιρία να κάνει ευκαιρίες. Ένα βασικό πράγμα που δουλεύουμε είναι να μπούμε σε αυτή τη λογική. Η ομάδα να έχει την κατοχή της μπάλας και να έχει η ίδια τον έλεγχο. Δουλεύουμε το τι πρέπει να κάνουμε στην επίθεση, αλλά και τι όταν έχει ο αντίπαλος την μπάλα. Πρέπει να δουλεύουμε τις φάσεις καθημερινά γιατί μόνο έτσι γίνονται κτήμα των παικτών".

Όσον αφορά την εικόνα του ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Πανσερραϊκό που είναι κόντρα στα δικά του θέλω: "Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανσερραϊκός έπρεπε να αντιδράσει, έκανε τέσσερις αλλαγές και άλλαξε σχεδόν όλο το κέντρο, είπα στα παιδιά στο ημίχρονο ότι το μεγαλύτερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε είναι να πούμε ότι τελείωσε το ματς. Θα έπρεπε να διαχειριστούμε σωστά πάνω από όλα τις δυνάμεις μας, γιατί κι αυτό είναι ένα θέμα που υπάρχει. Πρέπει να διαχειρίζεσαι σωστά τις δυνάμεις σου και όχι για 60-70 λεπτά. Νομίζω το διαχειριστήκαμε σωστά και δεν απειληθήκαμε πολύ από τον Πανσερραϊκό. Δύσκολα σε μία εβδομάδα μπορείς να αλλάξεις τα πάντα, αλλά θέλω μέρα με την μέρα να ενισχυόμαστε. Δεν θέλω να μπερδευτούν οι παίκτες, είμαι ο τρίτος προπονητής που έρχεται σε μία σεζόν, οπότε έχουμε διαφορετικές φιλοσοφίες. Να δώσουμε στους παίκτες όσο το δυνατόν λιγότερες και πιο χρήσιμες πληροφορίες, και για το τι θα συμβεί στο μέλλον, θα το δούμε μετά".

Για το ότι οι παίκτες του ΟΦΗ αφομοίωσαν αμέσως τις οδηγίες του: "Εάν κάνουμε έναν παραλληλισμό με τις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες, όπου οι περισσότεροι παίκτες είναι σε υψηλό επίπεδο, αυτό που ψάχνουν όλοι οι προπονητές είναι η γρήγορη σκέψη. Αυτό που θέλουμε κι εμείς είναι η γρήγορη σκέψη, και να την βάλουμε σιγά σιγά στο παιχνίδι. Από εδώ ξεκινάνε όλα, το τι πληροφορίες δίνουμε στους παίκτες".

Για το ψυχολογικό κομμάτι: "Όταν η ομάδα δεχόταν γκολ, κατέρρεε. Θέλουμε να βρούμε μία ισορροπία και έτσι θα αισθάνονται και οι παίκτες καλά. Έτσι θα έχουμε μόνο να κερδίσουμε. Ο χρόνος όμως είναι πάρα πολύ περιορισμένος και ήδη την επόμενη εβδομάδα έχουμε τρία παιχνίδια, τα δύο εκτός. Το κομμάτι της διαχείρισης περιλαμβάνει πολλά στοιχεία μέσα, την τακτική, την φυσική κατάσταση".

Για το ότι δεν απειλήθηκε ο ΟΦΗ στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό: «Παίξαμε με μία ομάδα που σκοράρει πολύ. Νομίζω ότι η συγκέντρωση και η τακτική προσήλωση στο αμυντικό κομμάτι, από όλη την ομάδα, έπαιξαν ρόλο. Πρέπει να δουλεύουν όλοι στην άμυνα. Νομίζω ότι όλα είναι συνολικά. Και οι επιθετικοί έχουν ρόλο στην άμυνα, και το αντίθετο, είναι μία αλυσίδα πραγμάτων. Ο φόβος μας είναι μην γίνει μεγαλύτερο το μπέρδεμα που έχουν μέσα τους οι παίκτες».

Για την ποιότητα των παικτών του ΟΦΗ«Είναι δύσκολο για έναν προπονητή να πάρει μία απόφαση να πάει λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος σε μία ομάδα. Όντως όμως ο ΟΦΗ έχει ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες, που ξέρουν και το Ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό μας κάνει αισιόδοξους ότι μπορούμε να έχουμε καλύτερα πράγματα στο μέλλον. Το ποδόσφαιρο είναι σαν τα αμοιβαία κεφάλαια. Οι αποδόσεις των προηγούμενων ετών δεν σου εξασφαλίζουν τις επόμενες. Θεωρώ ότι αυτή η νίκη μας δίνει κάτι, ένα ψυχολογικό boost, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε εκεί. Έχουμε δύο δύσκολα παιχνίδια, προφανώς και ο ΠΑΣ Γιάννενα είναι σε δύσκολη θέση και θα τα δώσει όλα για τη νίκη».

Για την Κ19 που παρακολούθησε από κοντά: «Δεν είχα μία πλήρη εικόνα, θέλω να δω κάποια παιδιά. Σε κάποιες προπονήσεις θα ανεβάζουμε παιδιά για να τα δούμε όλα, ο ΟΦΗ και η Κρήτη γενικότερα είναι μία δεξαμενή παικτών, που πρέπει να αξιοποιήσουμε στον σωστό χρόνο όμως και σε μία καλή ομάδα. Το να βάζουμε παιδιά για να βάζουμε παιδιά δεν έχει νόημα. Πρέπει ο ΟΦΗ να βοηθήσει τα παιδιά και όχι τα παιδιά τον ΟΦΗ. Υπάρχει ένας κίνδυνος να καεί ένα παιδί σε μία κατάσταση που δεν τον ευνοεί. Θέλω να χρησιμοποιώ νέα παιδιά, μου αρέσει ο Έλληνας ποδοσφαιριστής και δεν έχει σταματήσει η… παραγωγή. Υπάρχουν πράγματα αλλά όλα πρέπει να γίνονται στην σωστή στιγμή. Είμαι σε επικοινωνία, αλλά όπως σας είπα ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος και όλα πρέπει να μπουν σε μία προτεραιότητα».

Για το μοτίβο που λειτουργεί ο ΟΦΗ και την οργάνωση που υπάρχει: «Ο ΟΦΗ διαθέτει όλες τις ανέσεις που ζητάει ένας προπονητής. Δεν υστερεί σε τίποτα ούτε από κάποια μεγάλη, σε εισαγωγικά ομάδα της Ελλάδας, ούτε από κάποια του εξωτερικού. Το προπονητικό κέντρο του ΟΦΗ από όσο ξέρω θα αναβαθμιστεί κι άλλο, η πόλη στηρίζει την ομάδα. Τα απολύτως βασικά τα έχει και τα έχει και σε μεγάλο βαθμό. Τώρα πάνω σε αυτό, εμείς με τη δουλειά μας πρέπει αυτό να το ενισχύουμε. Πάντα ρεαλιστικά. Το ποδόσφαιρο είναι ρεαλιστικό και πάντα πρέπει να βλέπουμε τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε. Ο ΟΦΗ είναι μία μεγάλη ομάδα με ιστορία, γιατί τις μεγάλες ομάδες τις κάνουν ο κόσμος τους. Πάρα πολλή δουλειά και λίγα λόγια».

Αθλητικά - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ