Με εξαιρετική επιτυχία το αφιέρωμα στον Κυριάκο

Petite Perle 300×250

Με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη προσέλευση εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και κοινού, πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Αίθουσα της οδού Ανδρόγεω η εκδήλωση-αφιέρωμα που διοργάνωσε ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου» για τον αρχιτέκτονα Δημήτριο Κυριακό, το σπουδαίο έργο του οποίου κόσμησε και εξακολουθεί να κοσμεί, με εμβληματικά νεοκλασικά κτίρια, το Ηράκλειο.

Στην τοποθέτησή της η πρόεδρος του Φορέα Μαίρη Παχιαδάκη υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι μόνο μέσα από δράσεις πολιτισμού μπορούν να αναπτυχθούν μοτίβα που θα επηρεάσουν τους πολίτες για περισσότερη ενσυναίσθηση, νοιάξιμο και ευθύνη, για τη διαφύλαξη των αξιών της ζωής. Στη συνέχεια η Αναστηλώτρια Γεωργία Ε. Ηλιάκη έκανε μία ιστορική προσέγγιση της δημιουργίας των δυτικών πόλεων που αναπτύχθηκαν γύρω από τη Μεσόγειο, μέσω των συλλογικών δράσεων που συνετέλεσαν σε αυτήν.

????????????????????????????????????

Ο αρχιτέκτονας-μηχανικός Ηρακλής Πυργιανάκης μίλησε και παρουσίασε το έργο του Δημήτριου Κυριακού συνολικά, αλλά και πιο ειδικά, για ότι σχεδίασε στο Ηράκλειο, με τα εξαιρετικά κτίρια-τοπόσημα της πόλης που διατηρούνται έως και σήμερα. Η καθηγήτρια πιάνου Λίλυ Δάκα αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο της κόρης του Κυριακού, Ρένας, μιας εξαιρετικά ταλαντούχου πιανίστριας, διεθνώς αναγνωρισμένης, παίζοντας στο πιάνο συνθέσεις της, ενώ ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ Γιώργος Ταβερναράκης εξήρε στον χαιρετισμό του την πρωτοβουλία για την εκδήλωση, αλλά και την αξία του αρχιτεκτονικού έργου του Δημήτριου Κυριακού.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση με σχέδια και φωτογραφίες χαρακτηριστικών κτιρίων που δημιούργησε ο Δημήτριος Κυριακός, η οποία λειτούργησε στη διάρκεια της εκδήλωσης στο φουαγιέ της αίθουσας, σε αρχείο-επιμέλεια Ηρακλή Πυργιανάκη και οργάνωση Μαρίζας Χριστάκη, θα φιλοξενηθεί στο Πατάρι του Βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου, 11-16 Μαρτίου 2024. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη-Σάββατο: 09.30-14.30, Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 09.30-14.00 και 17.30-20.30, Κυριακές-αργίες κλειστά.

Στη συνέχεια το υλικό της έκθεσης θα δωριθεί στο ΤΕΕ/ΤΑΚ.

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ