Οικονομική στήριξη ζητά το καρναβάλι του Κρουσώνα

Στην αναζήτηση χρηματοδότησης βρίσκεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Νέα Γενιά"

Petite Perle 300×250

Στην αναζήτηση χρηματοδότησης για την διεξαγωγή του φετινού καρναβαλιού στον Κρουσώνα, που αποτελεί πλέον θεσμό για την περιοχή, βρίσκεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Νέα Γενιά" σε συνεργασία με άλλους φορείς και συλλόγους του χωριού.

Της Χρυσούλας Καλλιγιαννάκη

Φέτος μάλιστα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από τα γειτονικά χωριά τόσο του δήμου Μαλεβιζίου όσο και του Ηρακλείου για συμμετοχή με δικά τους άρματα στην 9η κατά σειρά καρναβαλική παρέλαση του Κρουσώνα.  Όπως μαθαίνουμε, οι Κορφές, η Πυργού και η Τύλισσος καθώς και ομάδες του Ηρακλείου, έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο Κρουσανιώτικο Καρναβάλι.
Για το σκοπό αυτό συνεδρίασε την περασμένη Τρίτη στον Κρουσώνα ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Νέα Γενιά", όπου το παρόν έδωσε και ο αντιδημάρχος Κοινωνικής Μέριμνας Γρηγόρης Φασουλάκης, ο οποίος έχει την αρμοδιότητα του Κρουσώνα από πλευράς δημοτικής αρχής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Πολιτιστικός Σύλλογος διεκδικεί οικονομική ενίσχυση από το δήμο Μαλεβιζίου, όπως γίνονταν όλα τα τελευταία χρόνια, με την απόδοση της δωρεάς από την εταιρίας ενέργειας που έχει εγκαταστήσει από το 2002 τις ανεμογεννήτριες στο πάρκο Βοσκαρού στο Κρουσώνα, ως οικονομική ενίσχυση των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως για το θέμα έχει γίνει ήδη συζήτηση στο δήμο καθώς είναι ενήμερη η δημοτική αρχή, και κινείται θετικά για την ικανοποίηση του αιτήματος του συλλόγου. Σημειώνεται πως υπάρχει οικονομική εκκρεμότητα από την περσυνή διοργάνωση του καρναβαλιού, για την οποία επίσης γνωρίζει ο δήμος.

Παράλληλα τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου έχουν απευθυνθεί στους επιχειρηματίες του Κρουσώνα που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά τόσο στο Ηράκλειο, όσο και στο χωριό, απ' όπου επίσης η ανταπόκριση για χρηματοδότηση του Καρναβαλιού είναι μεγάλη. Στις δωρεές και  συνεισφορές που έχουν ήδη γίνει γνωστές είναι και αυτή του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δημήτρη Πιτσικάκη, για την διοργάνωση του καρναβαλιού του χωριού του.

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ