Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης στον Ι.Ν. Αγίου Τίτου Τυμπακίου από την Περιφέρεια Κρήτης

Petite Perle 300×250

Τις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης που ολοκληρώθηκαν μέσα στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα από την Περιφέρεια Κρήτης στον Ιερό Ναό Αγίου Τίτου στο Τυμπάκι, είδε από κοντά ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Νίκος Σκουλάς, μαζί με τους εποπτεύοντες μηχανικούς και στελέχη της αρχαιολογικής υπηρεσίας, παρουσία του εφημέριου του ναού.

 

Πρόκειται για ένα έργο με ιδιαίτερη σημασία, συμβολική και ουσιαστική, για τον ιστορικό Ιερό Ναό που βρίσκεται στο Τυμπάκι, κτισμένο στις αρχές του 19ου αιώνα την περίοδο της Τουρκοκρατίας σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία.

«Έχουμε ένα έργο με ιδιαίτερο συμβολισμό. Όπως είναι γνωστό, το 1943 ο Ιερός Ναός του Αγίου Τίτου υπέστη σοβαρές βλάβες όταν η διοίκηση των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής αποφάσισε την κατεδάφιση του παλαιού Ναού, με σκοπό την χρησιμοποίηση των λαξευμένων πετρών του ως οικοδομικά υλικά για το αεροδρόμιο που τότε κατασκεύαζαν» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Σκουλάς, επισημαίνοντας: «Με μέριμνα του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και την αγαστή συνεργασία της 13ηςΕφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων προχώρησε στην αποκατάσταση σοβαρών βλαβών και στις απαραίτητες, εξειδικευμένες εργασίες συντήρησης αρχαιοτήτων. Έγιναν εργασίες στεγάνωσης του κυρίως ναού συμπεριλαμβανομένου του καμπαναριού και του εξωτερικού αύλειου χώρου.  Το αποτέλεσμα που όλοι πλέον αντικρίζουμε, είναι άκρως ικανοποιητικό. Είμαστε βέβαιοι ότι ικανοποιεί απόλυτα και την τοπική κοινωνία».

 

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης με προϋπολογισμό 790.000 ευρώ.

 

 

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ