Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των πέντε που κατηγορούνται για κύκλωμα μαστροπείας με ανήλικα κορίτσια

Petite Perle 300×250
Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των συλληφθέντων για το κύκλωμα μαστροπείας με θύματα ανήλικα κορίτσια το οποίο εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων. 

Πρόκειται για πέντε άτομα που συνελήφθησαν τον Ιανουάριο του 2024.

Πρόκειται για τους:

ΚΑΠΑΪ Λορέλα του Σοκόλ και της Κριστίνα, γεν. 12-12-1993 στην Αλβανία,

Σε βάρος της ανωτέρω ασκήθηκε ποινική δίωξη για μαστροπεία τελεσθείσα σε βάρος πρόσωπου νεότερου των δεκαπέντε ετών, με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων, κατ' εξακολούθηση.
lorela__1_
lorela
lorela2

ΝΕΣΤΟΡΑ Στέφανο του Φωτίου και της Θωμαής, γεν. 24-9-1990 στο Μαρούσι,

Σε βάρος του ανωτέρω ασκήθηκε ποινική δίωξη για μαστροπεία τελεσθείσα σε βάρος ανηλίκου με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας, με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων, κατ' εξακολούθηση και για πορνογραφία (παραγωγή, διανομή και κατοχή) με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων, τελεσθείσα μέσω πληροφοριακών συστημάτων, κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή, κατ' επάγγελμα.
lorela__2_
deuteros
deuteros1
ΔΟΡΓΙΑΚΗ Πέτρο του Γεωργίου και της Ελένης, γεν. 6-4-1969 στη Νίκαια,

Σε βάρος του ανωτέρω ασκήθηκε ποινική δίωξη για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, τελεσθείσα σε βάρος προσώπου νεότερου των δεκαπέντε ετών και για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής τελεσθείσα σε βάρος προσώπου μεγαλύτερου των δεκαπέντε ετών, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση.

lorela__3_
tritos
tritos1

ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ Κωνσταντίνο του Χρήστου και της Ασπασίας, γεν. 29-5-1960 στη Αθήνα,

Σε βάρος του ανωτέρω ασκήθηκε ποινική δίωξη για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, τελεσθείσα σε βάρος προσώπου νεότερου των δεκαπέντε ετών, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση και για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής τελεσθείσα σε βάρος προσώπου μεγαλύτερου των δεκαπέντε ετών, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση.

lorela__4_
tetartos
tetartos5

ΠΑΠΠΑ Σταύρο του Βασιλείου και της Δημητρούλας, γεν. 11-11-1969 στη Γερμανία.

Σε βάρος του ανωτέρω ασκήθηκε ποινική δίωξη για μαστροπεία ανηλίκου τελεσθείσα κατά συρροή, με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε άλλου ανταλλάγματος και για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής τελεσθείσα σε βάρος προσώπου μεγαλύτερου των δεκαπέντε ετών, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση.

lorela__5_
pemptos
pemptos1

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην πρωταρχική ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από τέτοιες αξιόποινες πράξεις, στην αποτροπή απειλής για τη δημόσια ασφάλεια και στην περαιτέρω διερεύνηση της συμμετοχής των κατηγορουμένων σε έτερες αξιόποινες πράξεις όμοιας φύσης.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Πώς λειτουργούσε η οργάνωση που εκμεταλλευόταν τα ανήλικα κορίτσια για 100 ευρώ

Η Λορέλα προσέγγιζε κορίτσια και υποσχόταν μεγάλες αμοιβές εάν αυτές συνευρίσκονταν ερωτικά με εύπορους άνδρες οι οποίοι θα πλήρωναν αδρά για να βιάσουν τις ανήλικες.

Το βασικό της θύμα ήταν μία κοπέλα στα 15 της χρόνια την οποία είχε προσεγγίσει δήθεν φιλικά ήδη από το 2022. Η Λορέλα είχε ως βασικό σκοπό να την ωθήσει στην πορνεία με δέλεαρ τα χρήματα, υποσχόμενη πως η ίδια θα βρίσκει τους ευκατάστατους άνδρες.

Το δεύτερο άτομο από το κύκλωμα που συνελήφθη, ήταν ένας 34χρονος ο οποίος ήταν φίλος της Λορέλας. Ο 34χρονος, από τα μέσα Απριλίου του 2023, απέκτησε επαφή με την παραπάνω ανήλικη και με μία 17χρονη τότε φίλη της, προτείνοντας σε αυτές να τις διευκολύνει στην αναζήτηση-εύρεση πλούσιων «πελατών» για ερωτικές συνευρέσεις επί πληρωμή.

Ο ίδιος τις φωτογράφισε με τα εσώρουχά τους, αναρτώντας τις φωτογραφίες σε διαδικτυακό ιστότοπο μέσω του οποίου κλείστηκαν και πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 10 ερωτικά ραντεβού σε ξενοδοχεία του κέντρου των Αθηνών.

Επίσης, ένας εκ των συλληφθέντων κατηγορείται ότι ήταν ανάμεσα στους «πελάτες» οι οποίοι θα βίαζαν τα ανήλικα κορίτσια. Ο 55χρονος κατηγορείται ότι εντός του χρονικού διαστήματος Ιουλίου – Αυγούστου του 2023 συνευρέθηκε ερωτικά εντός της οικίας του στον Κορυδαλλό με δύο ανήλικες, καταβάλλοντας σε αυτές ως αμοιβή το ποσό των 100 ευρώ έκαστη.

Επίσης, τόσο κατά το ίδιο χρονικό διάστημα όσο και σε προγενέστερο χρόνο, προέβη σε όμοιες πράξεις με τις εν λόγω ανήλικες, τόσο από κοινού με αυτές όσο και με κάθε μία χωριστά σε διαφορετικούς χρόνους. Να σημειωθεί ότι σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ψηφιακών πειστήριων καθώς και ένα αεροβόλο όπλο.

protothema.gr

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ