Εφημερίδα … με εκρηκτική εμφάνιση μας παρουσιάζει το Λύκειο Γαζίου

Το τεύχος της εφημερίδας αφιερώνεται στον αγαπημένο Γιώργο Παρασύρη και στην υπέροχη Ρεγγίνα που «έφυγαν» νωρίς

Petite Perle 300×250

Στο χώρο της εκπαίδευσης, η δημιουργικότητα και η αναζήτηση γνώσης αποτελούν τους βασικούς πυλώνες που οδηγούν τους νέους σε ανεξερεύνητα μονοπάτια της σκέψης και της καρδιάς τους. Και τί καλύτερο παράδειγμα από την εκρηκτική εμφάνιση της Πυριδοξίνης, μιας εφημερίδας που προέκυψε από τη φλόγα της δημιουργίας και το πάθος των μαθητών του 3ου ΓΕΛ Ηρακλείου και του ΓΕΛ Γαζίου.

Η ιστορία αυτή ξεκινάει πριν από λίγα χρόνια, το 2019, όταν η αρχισυντάκτρια και ιδρύτρια της Πυριδοξίνης Αλκινόη Μοσχίδου, παρασύρθηκε από την έμπνευση και την ιδέα της να δημιουργήσει μια εφημερίδα που θα ενθάρρυνε τους μαθητές να εκφράζουν τις απόψεις τους και να μοιράζονται τις ιδέες τους με τον κόσμο. Με τη στήριξη των παιδιών του Β6 του 3ου ΓΕΛ Ηρακλείου, η Πυριδοξίνη γεννήθηκε, φέρνοντας μαζί της την αναγκαία δόση ενέργειας και δημιουργικότητας. Και δεν άργησε να αποσπάσει το 3ο βραβείο σε έναν διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας.

Το ταξίδι της Πυριδοξίνης όμως δεν σταμάτησε εκεί. Με το πέρασμα του χρόνου, η φλόγα της δημιουργικότητας μεταδόθηκε από γενιά σε γενιά, φέρνοντας μαζί της νέες ιδέες και ευκαιρίες. Η Πυριδοξίνη+1 ανέβηκε στο προσκήνιο, φέρνοντας μια νέα πνοή στη δημιουργική σκηνή του ΓΕΛ Γαζίου, το 2024.

Μέσα από συνεντεύξεις, στοχασμούς και ερωτήματα, η Πυριδοξίνη+1 αντικατοπτρίζει τη διάθεση και τη φιλοδοξία των μαθητών της. Αλλά πέρα από την απλή έκφραση, η εφημερίδα αυτή αποτελεί πλατφόρμα έκφρασης και δημιουργίας για τους μαθητές του Β7. Στα 8 φύλλα της εφημερίδας μπορείτε να διαβάσετε τις συνεντεύξεις του Γιάννη Λιονάκη, του Μύρωνα Μιχαηλίδη, της Άννας Πλευράκη, όπως και των μαθητών-αθλητών του ΟΦΗ Παναγιώτη Σαμωνάκη και Γιώργου Τσελεγγίδη. Τέλος, τα παιδιά ερευνούν για τη σεξουαλική παρενόχληση.

Το τεύχος της εφημερίδας αφιερώνεται στον αγαπημένο Γιώργο Παρασύρη και στην υπέροχη Ρεγγίνα που «έφυγαν» νωρίς.

Ωστόσο, η πορεία της Πυριδοξίνης+1 δεν είναι απλά ένα ταξίδι δημιουργίας, αλλά και μια πράξη αλληλεγγύης και στήριξης προς τους συμμαθητές τους. Με τον επιτυχημένο αγώνα τους για τη συγκέντρωση χρημάτων, οι μαθητές του Β7 αποδεικνύουν ότι η δύναμη της δημιουργικότητας μπορεί να γίνει και δύναμη αλληλεγγύης.

Και έτσι, η Πυριδοξίνη+1 συνεχίζει το ταξίδι της, φέρνοντας μαζί της τη φλόγα της δημιουργικότητας και την αλληλεγγύη, αποδεικνύοντας ότι η δύναμη της νεότητας και της φαντασίας είναι αναντίρρητη.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον διευθυντή… έκδοσης κ. Λάμπρο Τσιγαρίδα

Αυτή η εφημερίδα δε θα γινόταν πραγματικότητα αν δε μας έδινε έμπνευση η δημοσιογράφος του Κρήτη TV Μαίρη Καριωτάκη, αν η Λίτσα Τσαντιράκη δεν ξόδευε ώρες να τη στήσει και ο εκδότης της Φωνής του Μαλεβιζιου κ. Σταύρος Στρατάκης δεν την πίστευε. Σας ευχαριστούμε πολύ!

Επιμέλεια κειμένου, φωτογραφικό υλικό: Αλκινόη Μοσχίδου

*Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Λυκείου Γαζίου

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ