Κρήτη: Στο πόδι οι συνταξιούχοι για ακρίβεια, συντάξεις, ΕΣΥ – Συλλαλητήριο στο Ηράκλειο

Petite Perle 300×250

Παγκρήτιο συλλαλητήριο συνταξιούχων θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο την Τρίτη 12 Μάρτη 2024 στις 11.00 π.μ στην Πλατεία Ελευθερίας, όπως αποφάσισαν οι συνταξιουχικές ενώσεις στην Κρήτης, διαμαρτυρόμενες για την ανεξέλεγκτη ακρίβεια, τις πενιχρές συντάξεις και την υποστελέχωση των νοσοκομείων.

Η ανακοίνωση:

Έγινε την Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2024 η Παγκρήτια Σύσκεψη των Συνταξιουχικών Ενώσεων Κρήτης στο Εργατικό κέντρο Αγίου Νικολάου, με την συμμετοχή όλων των Διοικητικών Συμβουλίων των συνταξιουχικών σωματείων Κρήτης.

Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των συνταξιουχικών κλαδικών ενώσεων μίλησαν ο Πάλμος Παναγιώτης Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας ΙΚΑ , και ο Κολοβός Χρήστος Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας ΟΑΕΕ, και επεσήμαναν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι συνταξιούχοι, και την πρωτοφανή επίθεση που δέχονται στο εισόδημα και στα δικαιώματα τους, τα τελευταία χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις.

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά όλων για την ακρίβεια τις συνεχείς ανατιμήσεις, τις αυξήσεις στα φάρμακα, στα καύσιμα στο ρεύμα που εξαφανίζουν τις πενιχρές συντάξεις μας, τη φοροληστεία που δεχόμαστε από έμμεσους και άμεσους άδικους φόρους.

Όλοι κατήγγειλαν την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια υγεία. Ζητήσαμε άμεσες λύσεις στα προβλήματα της υγείας –πρόνοιας που πλέον απειλούν την ζωή μας, από ένα σύστημα υγείας που σταθερά παραχωρείτε και παραδίνεται στα νύχια των επιχειρηματιών υγείας και γίνεται όλο και ποιο ακριβό εμπόρευμα .

Κοινή απόφαση όλων των συνταξιουχικών ενώσεων ήταν να συνεχίσουμε τους αγώνες, με μεγαλύτερη ένταση, για ουσιαστικές αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις μας , μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, να διεκδικήσουμε ένα δημόσιο και δωρεάν αναβαθμισμένο καθολικό πλήρη χρηματοδοτούμενο από το κράτος σύστημα υγείας για όλους.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να γίνει Παγκρήτιο Συλλαλητήριο στο Ηράκλειο την Τρίτη 12 Μάρτη 2024 και ώρα 11.00 π.μ στην Πλατεία Ελευθερίας .

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ