Στέφανος Κασσελάκης: Θα παραμείνω αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις εθνικές εκλογές

Petite Perle 300×250

Στο σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη» αναφέρθηκε όχι μία αλλά τέσσερις φορές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης στην πρώτη του συνέντευξη μετά το Συνέδριο του κόμματος.

Ο ίδιος μιλώντας στην ERTnews, σημείωσε πως «Προφανώς έχω βγει ενισχυμένος. Ένα ολόκληρο στάδιο σειόταν και έλεγε «κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη». Πήρα ξεκάθαρη εντολή να τα αλλάξω όλα. Πρέπει να γίνει μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία που θα ενώσει όλο τον κόσμο της Κεντροαριστεράς».

Ερωτώμενος σχετικά με το αν βγήκε λαβωμένος από το Συνέδριο ανέφερε πως: «Κυρίαρχη εκτίμηση είναι η εκτίμηση των μελών. Έδωσαν ένα πάρα πολύ μεγάλο σήμα, ότι φτάνει πια ο Στέφανος είναι ο πρόεδρός μας. Η απόφαση έλεγε ότι υπό την ηγεσία του Στέφανου θα πάμε στις επόμενες εκλογές. Δεν τίθεται ζήτημα αμφισβήτησης.

Κυρίαρχη εκτίμηση είναι η εκτίμηση των μελών. Έδωσαν ένα πάρα πολύ μεγάλο σήμα, ότι φτάνει πια ο Στέφανος είναι ο πρόεδρός μας. Η απόφαση έλεγε ότι υπό την ηγεσία του Στέφανου θα πάμε στις επόμενες εκλογές. Δεν τίθεται ζήτημα αμφισβήτησης. Θεωρώ ότι έχω πάρει εντολή να πάω σε όλες τις επόμενες εκλογές. Ξεκάθαρα».

Παράλληλα ερωτώμενος σχετικά με την κίνηση του Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε: «Δεν μας είχε ενημερώσει. Ο διευθυντής του γραφείου του πήρε τον διευθυντή του γραφείου του ένα λεπτό πριν την ανάρτησή του. Εγώ σέβομαι την πρωτοβουλία του τέως προέδρου. Νομίζω ότι ήταν λάθος να μην εμφανιστεί στο συνέδριο. Μιλάμε για χιλιάδες μέλη που έχουν ιδρώσει τη φανέλα. Μπορείτε να ρωτήσετε τον ίδιο τι ακριβώς σκεφτότανε και τι θέλει να κάνει από εδώ και πέρα.

Η καρδιά μου είναι ραγισμένη όχι λόγω του Αλέξη αλλά επειδή οι σύνεδροι μας έλεγαν ότι είναι κουρασμένοι. Γι' αυτούς τους ανθρώπους πήρα την απόφαση, επειδή είναι ραγισμένες οι καρδιές τους, τους άκουσα. Όποιος λέει ότι βγήκα λαβωμένος δεν έχει παρακολουθήσει το Συνέδριο. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ενωμένος αλλά πρέπει να είναι και διευρυμένος. Ένα κόμμα του 17% δεν κυβερνά τη χώρα. Παρέλαβε ένα κόμμα που δεν ήταν κυβερνητικό και πρέπει να το κάνουμε».

«Θα κέρδιζα με 70%»

Σε ερώτηση σχετικά με την κόντρα του με την Όλγα Γεροβασίλη, υποστήριξε πως εκείνη έκανε πίσω στην υποψηφιότητά της: «Ας είμαστε ειλικρινείς. Η κ. Γεροβασίλη στην ουσία είπε ότι δεν επιθυμούσε να είναι πρόεδρος του κόμματος. Προσωπικά επιθυμώ να είμαι ηγέτης της παράταξης για να κυβερνήσουμε τον τόπο. Από τη στιγμή που ένα ιστορικό στέλεχος δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος και ταυτόχρονα έχεις τη βούληση του Συνεδρίου να λέει ότι σε στηρίζουμε χωρίς κανένα αστερίσκο είναι ξεκάθαρη εντολή. Το πιο εύκολο πράγμα για μένα ήταν να πάμε σε εκλογές να τις κέρδιζα με 70% και μετά να έλεγα «δείτε». Πιστεύω ότι θα ήταν μια ανούσια διαδικασία. Το Συνέδριο αποφάσισε».

πηγή: www.ekriti.gr

 

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ