Σε αναστολή η απεργιακή κινητοποίηση των δικηγόρων

Petite Perle 300×250

Σε αναστολή της αποχής τους, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι δικηγόροι στο Ηράκλειο, από την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαρτίου. Όπως αποφασίστηκε, εξαιρούνται οι υποθέσεις που σχετίζονται με το Ελληνικό Δημόσιο και τις τράπεζες.

Όπως αποφασίστηκε κατά την Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, η παράταση της αποχής αφορά: την έκδοση διαταγών πληρωμής και πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης με εντολείς τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων έως τις 31 Μαρτίου -συνέχιση της αποχής σε υποθέσεις συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Η Γενική Συνέλευση του Δ.Σ.Η που πραγματοποιήθηκε στις 27-2-2024 αποφάσισε κατά πλειοψηφία:

  • Την αποχή των δικηγόρων Ηρακλείου έως τις 31-3-2024 από την έκδοση διαταγών πληρωμής και πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης με εντολείς τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων.
  • Την αποχή των δικηγόρων Ηρακλείου έως τις 31-3-2024 από υποθέσεις συμφερόντων Ελληνικού Δημοσίου ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, δημοσίου τομέα, πλην ΟΤΑ.
  • Την αναστολή της αποχής για τις υπόλοιπες υποθέσεις.
  • Την πραγματοποίηση ενημερωτικών δράσεων στην τοπική κοινωνία σχετικά με τις αρνητικές συνέπειες των νέων διατάξεων του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
  • Τη συμμετοχή του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 10:00 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το έγκλημα στα Τέμπη.
  • Τη σύγκληση νέας Γενικής Συνέλευσης του Δ.Σ.Η την εβδομάδα 26-3-2024 έως τις 29-3-2024.

Διευκρινίζεται ότι η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης σε σχέση με το νέο πλαίσιο αποχής θα ισχύσει από τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 και παραμένει σε ισχύ η από 26-2-2024 Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Σ.Η που προβλέπει την καθολική αποχή μέχρι και την Παρασκευή 1/3/24.

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ