Τιμές ακόμη και κάτω από 10 λεπτά η κιλοβατώρα στο ρεύμα αναμένονται τον Μάρτιο

Petite Perle 300×250

Στα επίπεδα προ ενεργειακής κρίσης, αναμένεται να φτάσουν οι τιμές λιανικής του ηλεκτρικού ρεύματος αρχής γενομένης από τον επόμενο Μάρτιο.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η τιμή της κιλοβατώρας θα πέσει κάτω από τα 10 λεπτά συνεχίζοντας έτσι τη σταδιακή υποχώρηση.

Μάλιστα όπως σημειώνεται η μέση μηνιαία τιμή υποχωρεί πλέον πάνω από 80%, σε σχέση με τα ιστορικά υψηλά του Αυγούστου του 2022.

Σύμφωνα με τον ενεργειακό επιθεωρητή, Μιχάλη Χριστοδουλίδη, «κερδισμένοι» από αυτή τη νέα πτώση φαίνεται να είναι οι καταναλωτές που έχουν κυμαινόμενο τιμολόγιο, ωστόσο όπως σημειώνει «θα δούμε πτώση σε όλα τα χρώματα».

Για παράδειγμα, το πράσινο ήταν στα 13,6 λεπτά σε κάποιον πάροχο τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο στα 11,8 και τώρα κάτω από τα 10 λεπτά. Αντίστοιχα, το μπλε τον Ιανουάριο ήταν στα 14,90 λεπτά, τον Φεβρουάριο πήγε στα 12,90 τώρα θα πάει κάτω από τα 10,90. Ενώ το κίτρινο, το οποίο είναι το κυμαινόμενο, φαίνεται πως μπορούμε να δούμε τιμές ακόμα και κάτω από 9 λεπτά» ανέφερε φιλοξενούμενος στο ΣΚΑΪ.

Συμπληρώνοντας παράλληλα πως:

«Ο ανταγωνισμός έδειξε πως λειτουργεί. Φτάνουμε στα επίπεδα τιμών προ κρίσης».

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ